ŞEHİT HÜSEYİN VAR’IN SİLAH ARKADAŞLARINDAN VEFA

Van’ın Çatak ilçesi Andiçen bölgesinde 22 Ekim 1998 günü teröristlerce şehit edilen Hüseyin Var’ın çeşitli illerden gelen silah arkadaşları memleketi Samsun’un Bafra ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

ŞEHİT HÜSEYİN VAR’IN SİLAH ARKADAŞLARINDAN VEFA

21 yıl önce teröristlerce şehit edilen Hüseyin Var’ın silah arkadaşlarından Kütahyalı Adem Dönmez, İstanbullu Burkan Yolun ve Sezgin Bilişik, Ankaralı Ümit Şimşek, Karabüklü Gürol Çivici, Gebzeli Recep Keleş ve Düzceli Erdal Zenbek ilk önce Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Başkanı olan annesi Saadet Var’ı ziyaret etti. Ardından Bafra Asri Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine giderek, arkadaşlarına kabri başında dualarla ettiler.

'BİZLERİ ONURLANDIRDINIZ'

Ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getiren, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı anne Saadet Var, “Askerde şehitler ölmez, vatan bölünmez derler ama Kur’an da şehitlere sakın ölüler demeyiniz, onlar Allah katında diridirler siz bilmezsiniz. İnsanlar sadece savaşta şehit olmaz. Sokakta giderken, ailesine rızık kazanırken de şehit olur. Allah-ü Teâlâ Müslüman kardeşlerimize şehit olmayı nail eylesin. Allah hepinizden razı olsun, Şehit düsen Oğlum Hüseyin Var için buralara kadar geldiniz hepinize teşekkür ediyorum ”dedi.

'UNUTMADIK. UNUTMAYACAĞIZ'

Şehidimiz Hüseyin Var’ı kabri basında arkadaşlarının adına konuşan Adem Dönmez, “Bu programı düzenleyen arkadaşlarımız var. Aylar önce belirlenip, grubumuzda paylaşılır ve o gün orada neredeyse hepimiz toplanırız. İlk olarak Şehit arkadaşımız Hüseyin Var’ı ziyarette bulunduk. Bundan sonrada diğer şehit arkadaşlarımız ziyaret edeceğiz. İnşallah ara vermeden, kopmadan bu ziyaretlerimize devam etmeyi istiyoruz. Çünkü asker ocağı ne kadar kutsalsa, arkadaşlık, kardeşlik bizim için o kadar kutsaldır. Bizler asker ocağında bunu öğrendik ” şeklinde konuştu.

Köksal ÖNER

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER