Şehit öğretmenlerin isimleri Bafra`da yaşatılacak

Samsun’un Bafra ilçesinde Şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz adına kütüphane açılışı yapıldı.

Şehit öğretmenlerin isimleri Bafra`da yaşatılacak

Bafra ilçesi Alparslan Türkeş Parkı içeresinde bulunan bina içerisine şehit öğretmenlerin adına yapılan kütüphane açılışına Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın`ın annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın`da katıldı.

Türk Eğitim Sendikası Bafra Şubesi tarafından yapılan kütüphane açılışında konuşan Türk Eğitim Sendikası Bafra Şube Başkanı Hakan Eroğlu, “ Böylesine anlamlı bir çalışmadan dolayı bir araya geldiğimiz için onu duyuyoruz katılımınız için teşekkürler. Hep biliriz ki öğretmen yüreklere dokunan sevgi, saygı, adalet, barış, ilim ve bilim kısacası bir değerdir. Bir insanı kötülüklerden uzak tutup iyilik yapmaya teşvik etmek, üzerine güneş doğan her şeyden daha hayırlıdır sözü öğretmenliğin ne kadar kutsal bir amaca hizmet ettiğini göstermektedir. Bizler Bafra Türk Eğitim Sendikası olarak “Öykünü Yaz Öğretmenim” adında bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı da her zaman yüreklerimizde hissettiğimiz isimlerini sonsuza dek yaşatacağımız şehit öğretmenlerimize ithaf ettik” dedi.

Eroğlu`nun ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Ben bu konuya önem vererek bu çalışmayı başlatıp tamamlayan Türk Eğitim Sendikası Bafra Şube Başkanlığına teşekkür ederim. Şehit öğretmenlerimizi unutmayarak onların isimlerini bir kütüphane hatırlamamıza vesile olanlara da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Kütüphanenin açılış kurdelesi Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türk Eğitim Sendikası Bafra Şube Başkanı Hakan Eroğlu, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın`ın anne ve babası MHP Samsun Milletvekili Adayı Abdurrahman Çamaş tarafından kesildi. Kütüphaneyi gezen şehit ailesi duygu dolu anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olmadı. Program sonunda Aybüke Yalçın`ın annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın Türk Eğitim Sendikasına teşekkürlerini iletti.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER