YÖRGÜÇ MAHALLESİNDE, GELENEKSEL AFAD KURBANI YAPILDI

Bafra ilçesinin Yörgüç Mahallesi (Köyü) Muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından organize edilen Afat Kurbanı’ programı ilgi gördü.

YÖRGÜÇ MAHALLESİNDE, GELENEKSEL AFAD KURBANI YAPILDI

Bafra haber  Öğle namazından önce program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Okunan dualar kılınan öğle namazından sonra kesilen kurbanlar, misafirlere ikram edildi. Gelenek haline getirilen ‘ Afat kurbanı’ kesimi bu yıl Nisan ayı içerisinde yapıldı.

  Yörgüç Mahalle Muhtarı Hasan Sezen,” Her yıl afetlerden korunmak ve ürünlerimizin bereketli olması için geleneksel olarak afat yapıyoruz. Şükür ve afat kurbanı programında, vatandaşlar bir araya geliyoruz’ dedi. Kazanlarda pişirilen kurban eti öğle namazına müteakip, Yörgüç Mahallesi Camii avlusunda, duasının ardından davetlilere ikram edildi. 

 HER TÜRLÜ AFETLERDEN KORUNMASI İÇİN DUA YAPILDI  

Öğle namazından sonra ise afat için kesilen kurbanlardan yapılan yahni yemeği ve keşkek cami avlusunda dualardan sonra yenildi. Yörgüç Mahalle Muhtarı Hasan Sezen, bu geleneğin yıllardır, sürdüğünü ve bunun bu yılda sürdürmekten gurur duyduklarını ifade etti.       Her yıl yaz mevsimiyle birlikte yapılan ‘afet kurbanı’ geleneğinin hiç aksatılmadan sürdürüldüğünü belirten Yörgüç Mahallesi Muhtarı Hasan Sezen,  her yıl yazın gelmesiyle yapılan afet kurbanı programının, eski bir gelenek olduğunu söyledi. 

 Şükür ve Afat kurbanı programına Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Mahalle Muhtarları, Din Görevlileri, Yörgüç Mahallesi sakinleri ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 13:22

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER