banner221

BAFRA İŞKUR’DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE BÜYÜK HİZMET

 Bafra’da 2018 yılında Engelli ve Eski Hükümlülerden kendi işini kurmak isteyenlere İŞKUR tarafından verilen destekler için Girişimcilik Eğitimine katılarak belge alan 13 kişinin projeleri; İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi öncülüğünde Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra Ziraat Odasının destekleri ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanarak sahiplerine teslim edildi.

BAFRA İŞKUR’DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE BÜYÜK HİZMET

31 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayan 2018-1 dönem engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma proje başvurularında, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü proje sayılarını arttırarak daha fazla destek almayı hedeflediğini söyleyen Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK; İl Müdürümüz Haşim MEYDAN’ın verdiği destek ve teşviklerle böyle bir çalışma içerisine girildiğini belirtti. Bu güne kadar 9 Eski Hükümlü, 4 Engelli projesi komisyonumuz tarafından hazırlandı. Öncü olması açısından çok önemlidir. Temel amacımız Nisan 2018’de başlayacak olan 2018/2 proje döneminde Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde Kaymakamlıklar ve Belediyelerle işbirliği yaparak kendi işini kurabilecek olan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza ulaşmak,  farklı sektörlerde proje üreterek toplumsal hayata katılımlarını sağlamaktır.

Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK;  Engelli ve eski hükümlülerin desteklerden faydalanmaları için öncelikle girişimcilik eğitim programından sertifika almış olmaları gerekmektedir. Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 3 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup, aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır. Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilecektir. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecektir.

Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK; Proje ekibi olarak Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşların İŞKUR’a başvurmaları halinde gerekli tüm destekleri sunacaklarını belirtti. Bu çalışmalarda desteklerini bizden esirgemeyen İl Müdürümüz Haşim MEYDAN’a, Bafra Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Göksel BAŞAR’a, Ziraat Odası Başkanı Osman TOSUNER’e ve KOSGEB Samsun İl Müdürü Nebahat LİVAOĞLU’na,  Projelerin hazırlanmasında emeği geçen proje ekibine teşekkürlerini sundu. Engelli ve eski hükümlülerin aşağıdaki proje ekibinden bilgi ve destek alabileceklerini belirtti.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ YÖNELİK PROJE HAZIRLAMA DESTEK EKİBİ

Yakup ERGENLİK - Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü

Fatih ÇEPNİLER - İş ve Meslek Danışmanı Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi

Alişan DERECİ- Sanayi ve Dış Ticaret Uzmanı – Bafra Ticaret ve Sanayi Odası

Mehmet Can AKAR-Muhasebe Memuru-  Bafra Ticaret ve Sanayi Odası

Derya KURAL – Ziraat Mühendisi – Bafra Ziraat Odası

Ercan BAYRAM ­- Ziraat Mühendisi – Bafra Ziraat Odası

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER