Bafra kitap okuyor mu? İşte cevabı

Samsun`un Bafra İlçesi`nde son bir yıl içerisinde ilçe halk kütüphanesini kaç kişi ziyaret etti. İşte istatistik verileri.

Bafra kitap okuyor mu? İşte cevabı

bafrahaber   Samsun`un Bafra İlçesi`nde son bir yıl içerisinde ilçe halk kütüphanesini kaç kişi ziyaret etti. İşte istatistik verileri. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesini 2017 tarihinde kaç kişi ziyaret etti. Kaç üye var ve kaç kitap alındı.

Konu ile ilgili konuşan Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Şaban Hüryaşar, “ Halkın bilgi edinme gereksinimini karşılayan, yaşam boyu öğrenme çabalarını destekleyen, başta çocuklar olmak üzere halkın okuma kültürü ve kütüphane kullanma alışkanlığını geliştiren her düzeyde örgün ve yaygın eğitimi destekleyen Kütüphaneler, aynı zamanda eğitici ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı kurumlardır. Bu tür faaliyetlerle birlikte bulundukları yörenin bilimsel ve sosyal alanlarda aşama kat etmesine katkıda bulunurlar” dedi.

Ayrıca son bir yıl içerisinde kütüphaneyi 52 bin 814 okuyucu ziyaret etmiş, 4 bin 266 okuyucu üye olmuş ve 16 bin 198 kişi ise kütüphaneden ödünç kitap alarak koleksiyondan faydalanmıştır.

Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesinde ise toplamda 28 bin 263 adet kitap bulunmaktadır.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER