Bafra Mezbahasının Ruhsatı İptal Edildi

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Bafra Mezbahasının kapatılmasına tepki gösterdi.

Bafra Mezbahasının Ruhsatı İptal Edildi

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Bafra Mezbahasının kapatılmasına tepki gösterdi.

Doğan, Bafra Ziraat Odasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan Bafra Mezbahasıyla ilgili istişare toplantısında, mezbahanın kapatılmasının et ticareti yapan üreticilerin, kasapların ve tüketicilerin belirsizlik içine itilmesi anlamına geldiğini öne sürdü.

Mezbahaların kasapların çok olduğu yerde değil, üreticinin çok olduğu yerde kurulduğunu ifade eden Doğan, "Bu yanlış algıyı bir an önce kırıp doğru analizler yapmalıyız. Diğer il ve bölgelerden et ve hayvan alıcılarının bölgeye getirilmesi, bölgenin ve hayvancılığın geliştirilmesi, ülke genelinde söz sahibi olabilmesi ve ürettiğini pazarlayabilmesi için mezbahaların olması gerekmektedir." dedi.

Bafra Mezbahasının hijyenik olmadığı ve modernize edilmesi gerekçe gösterilerek kapatıldığını anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Buradaki mezbahanın sahil şeridindeki mezbahalardan daha hijyenik ve kesime elverişli olduğu bilinmektedir. Mesele insan sağlığıysa ülkemizde her yıl brusella ve şarbon gibi hastalıklar nedeniyle binlerce ölüm yaşanırken bölgemizde kırmızı et ile ilgili hiçbir olumsuz vaka yaşamamıştır. Ayrıca insan sağlığını bu kadar etkileyen bir konunun önemsiz bir yatırımmış gibi görülmesine de anlam veremiyoruz. Bir diğer husus ise mezbahanın kapatılması, kaçak kesimin önünün açılması demektir. Bu da insan sağlığının hiçe sayılması demektir. Bu konu başta kırmızı et üreticileri olmak üzere Bafra Belediyesi, Ziraat Odası, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odasını ilgilendiren bir kamu hizmetidir."

Toplantıya, Bafra Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çamaş, Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, mahalle muhtarları ile hayvan besicileri katıldı.







Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 17:49

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER