Bafra`da “Çeltik Hasat Şenliği”

Samsun`un Bafra İlçesi`nde bu yıl 2.`si düzenlenen “Çeltik Hasat Şenliği” Örencik Mahallesinde gerçekleştirildi.

Bafra`da “Çeltik Hasat Şenliği”

Bafrahaber - Samsun`un Bafra İlçesi`nde bu yıl 2.`si düzenlenen “Çeltik Hasat Şenliği” Örencik Mahallesinde gerçekleştirildi. Örencik Mahallesinde düzenlenen “Çeltik Hasat Şenliği” programına Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptı. Tosuner`den sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “ Bu yıl çiftçiler olarak çapaladık, gübreledik yapmamız gereken her şeyi yaptık. Allah bu işleri yapan bu işlere emek veren herkesten razı olsun. Bugünde Ziraat Odası Başkanımızın organize ettiği bir şenlikteyiz. Eskiden bu şekilde değildi. Çiftçilerimiz çamurun içine beline kadar girerdi. Ama şuan fenni aletler ile bu işler hallediliyor. Ziraat Odası Başkanımız çok iyi bilgiler verdi. Samsun`da üretilen çeltiğin yüzde yetmişinin Bafra`da üretildiğini biliyoruz. Bu işte katkısı olan herkesi tebrik ediyoruz. Allah bizlere bizden sonra bu işi yapacak olan evlatlarımıza daha fenni aletler ile yapılmayı nasip etsin. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Yılmaz`ın ardından koşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Hep şunu söylüyoruz. Samsun iki önemli ovası ile Türkiye`nin en önemli besin kaynaklarından birisidir. Elimizde iki ovadan daha çok ürün elde edilebilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Sadece direk tarladan pazara değil de katma değerin arttırılarak sunulması çalışmaları içerisindeyiz. Siz de biliyorsunuz ki ilimizde Spor Bakanımız vardı çok önemli yatırımlar yapıldı. Şimdi Sağlık bakanımız var bu yönde çalışmalar yapılıyor. Tüm amacımız Samsun`u bulunduğu konumdan daha ileri bir seviyeye getirmek. Bu şehirde ne güzel huzurlu bir şekilde ürün üretiyorsunuz. Ben Tunceli’den geldim. İnsanların sahip oldukları en kutsal şey güvenliktir. Allah huzurlu güvenli bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Ülkemize dışarıdan oluşan tehditler var. Ama Türk milleti bir ve beraber olduğu sürece hiçbir güç bizi yıkamaz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi Osman Kaymak biçerdöver ile çeltik hasadı yaptı. Program yemek ikramının ardından son buldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER