BAFRA’DA ÖĞRENCİLERE TERÖR KONFERANSI VERİLDİ

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından, lise öğrencilerinin terör örgütleri konusunda bilgilendirmek amacıyla saat 13,30 da bir konferans verildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından, lise öğrencilerinin terör örgütleri konusunda bilgilendirmek amacıyla saat 13,30 'da bir konferans verildi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan konferansta konuşan Komiser Hacı İbrahim Yıldırım, devlete olan güvenin sarsılması ve Cumhuriyetin temel niteliklerinin değiştirilmesine dönük olarak faaliyet yürüten yıkıcı, bölücü ve irticai örgütlerin ve unsurlarının gençlik kesimi üzerinde olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesi, hedef olarak seçilen özellikle lise gençliğinin terör örgütlerinin tuzağına ve batağına düşmemesi için bilgilendirilmesi ve aydınlanması amacı ile konferans düzenlendiğini söyledi. Yıldırım, "Yapılan araştırmalarda, yasa dışı örgütler kendilerine yandaş elde etmek için lise ve üniversite öğrencilerini hedef olarak seçiyor. Gençleri örgütlerine kazandırmak için ekonomik sıkıntı içinde olan gençlere ve öğrencilere vaatler sunarak kendi yanlarına çekmeye çalışıyor. ABD'de ikiz kulelere yapılan saldırı, terörün ne boyuta ulaştığını ve terörizmin ırkı, dini ve renginin olmadığını ortaya çıkardı" dedi.

Komiser Hacı İbrahim, slayt ve video gösterisi eşliğinde öğrencilere, ülkemizde görünen terörizm faaliyetleri ve nedenleri, Türkiye'nin terör konusunda neden hedef ülke haline geldiği, ve terör örgütleri hakkında geniş bilgi verdi.
 



Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 15:07

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER