Gazipaşa’da Geleneksel Cumhuriyet Kutlamaları

Samsun’un Bafra ilçesinde, Bafra Musiki Cemiyeti Derneği’nin düzenlediği, Bafra Belediyesi ve Kaymakamlığı’n desteği ile Cumhuriyet’in 94. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Gazipaşa Mahallesi’nde geleneksel Cumhuriyet şöleni düzenlendi.

Gazipaşa’da Geleneksel Cumhuriyet Kutlamaları

Samsun’un Bafra ilçesinde, Bafra Musiki Cemiyeti Derneği’nin düzenlediği, Bafra Belediyesi ve Kaymakamlığı’n desteği ile Cumhuriyet’in 94. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Gazipaşa Mahallesi’nde geleneksel Cumhuriyet şöleni düzenlendi.
Gazipaşa Mahallesi muhtarı İrfan Varol’un yaptığı açılış konuşmasında, bizler Gazipaşalılar Cumhuriyet’ine her zaman sahip çıkmış, Cumhuriyet’in kurulduğu günden bu yana her daim devletin yanın da olan bir mahalleyiz. amaçlarının Cumhuriyet Bayram’ının Bayram havasında geçmesini sağlamaktır’ dedi.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin
Bafra’da Cumhuriyet’e verilen önem her kes tarafından bilinir, 27 Ekim gününden bu yana kutlanmaya başlanılan ve 29 Ekim akşamı Gazipaşa’da yapılan final ile Cumhuriyet’ine sahip çıkan bir Bafra olarak, her kesimden insanlarımızı burada görmek mümkündür.
Türkiye Cumhuriyet’inin hangi şartlarda kurulduğunu, hangi fedakarlıklarla kurulduğunu unutmamamız gerekir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını bu ülkeyi korumak ve sahip çıkan 15 Temmuz Şehitleirmizi rahmetle anıyorum’ dedi.
AK Parti Samsun Mİlletvekili Av. Orhan Kırcalı
Kurtuluş savaşımızı hepimiz hatırlıyoruz. bu ülke bize şehitlerin kanları ile sulanarak emanet edildiğini söyleyerek, bu vatana kadınıyla, erkeğiyle herkes sahip çıkmıştır.
Bize kurtuluş savaşını kazandıran ruh 94 yıldır ayakta, 1,5 yıl önce bu ülke 94 yıl önce hangi ruhla bu vatanı savunduysa, 15 Temmuz Darbe girişimi yapmaya çalışanlara da aynı ruhla karşılık verdi. Biz bu gün burada Cumhuriyet’îmizin 94. yılını kutlaya biliyorsak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları sayesindedir. biz burada yine Cumhuriyetimizin 94. yılını kutlayabiliyorsak, bu şerefi bu onuru burada yaşayabilyorsak 15 Temmuz akşamı en değerli varlıklarını, canlarını veren bu şehitler sayesinde bu gün burada bulunuyoruz’ dedi.
konuşmaların ardından program Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları geceye renk katarken, konser sonrası Gazipaşalılar cumhuriyet’in 94. yılını davul ve zurna eşliğinde kutlamalara devam etti.
Programa, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP Bafra İlçe Başkanı Nİhat Oktay, Bafra Ticaret Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Alper Güngör ve çok sayıda vatandaşlar katıldı

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER