İmam Hatip Ortaokulu’ndan TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi

Bafra İmam Hatip Ortaokulu Bilimsel çalışmalarını sergilediği TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Bafra Gençlik Merkezi’nde açıldı.

İmam Hatip Ortaokulu’ndan TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi
Bafra İmam Hatip Ortaokulu Bilimsel çalışmalarını sergilediği TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Bafra Gençlik Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışını Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ile birlikte Bafra AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven yaptı.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, serginin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalarla geleceklerine ışık tutmaları ve bilimsel çalışmalar yapmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etti diyerek; "Türkiye’nin birçok okullarında TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi açılışında emeği geçen öğretmenlerimize ve yaptıkları bilimsel deneyleri sergileyen öğrencilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Türkel; "Türkiye'de müspet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamak amacı ile her yıl gerçekleştirilen ve bu yıl TUBİTAK 4006 Bilim Fuarında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin, öğrenciler tarafından uygulayarak, yaparak, yaşayarak öğrenilmesini sağlayan velilerimize de teşekkür ediyorum’’ dedi. Proje Sorumlusu Oktay Çakır ise, Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz diyerek, Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını  yapacağımız fuarımızda fizik kimya biyoloji ve araştırma alanlarında toplam 20 projeyi 35 öğrencimiz 6 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular’’ dedi. Konuşmaların ardından Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurdusevenle serginin kurdelesini keserek, sergiyi vatandaşlara açtı. Gençlik Merkezindeki projeler yarın akşama kadar gezilebilecek. Sergiye, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve veliler katıldı.



Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER