Deniz Zeyrek’ den Cevap Var Ama Suallerime Değil

Deniz Zeyrek’ den Cevap Var Ama Suallerime Değil

Aydın Doğan Vakfı’ nın BioNTech’in CEO‘su Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci‘ye verdiği ödülü takdim etmek için vakıf başkanı ve ailesi kalabalık bir gazeteci grubu ile beraber Almanya’ ya gitmişlerdi (1).

Bu gazetecilerden Nagehan Alçı ve Deniz Zeyrek bu merasim ile ilgili birkaç yazı kaleme aldılar (2, 3, 4, 5, 6).

Kaynaklar:

1.https://odatv4.com/guncel/aydin-dogan-in-almanya–222750

2.https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/3269319-ugur-sahin-ve-ozlem-tureci-yeni-varyant-ile-ilgili-ne-dediler-3-doz-icin-ne-tavsiye-ettiler

3.https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/3270457-ozlem-tureci-ve-ugur-sahinin-saglikli-yasam-sirlari-ne-buzdolaplarindan-hangi-iki-icecegi-eksik-etmi

4.https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/gutenbergden-tureci-sahine-6800329/

5.https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/sahin-gelecek-yaz-normale-donebilecegimize-inaniyorum-6802422/

6.https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/hem-gururlandik-hem-cok-sevdik-6804504/

Ben de bu haber ve yazılar ile ilgili olarak şu tivitleri attım:

ARK “Şu bedavaya Almanya’ ya götürülen gazeteci takımından biri “Yüz milyonlarca doz sattınız. Aşının fiyatı neden ucuzlamıyor. Bu nasıl iş? Ayıp değil mi?” diye sordu mu acaba? Resme baksan hepsi de maşallah araştırmacı gazeteci de o sebebten sordum. Başka maksadım yoktur efendim.”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1468664315108593673?s=20

ARK “Uğur Şahin, Deniz Zeyrek’ e ilham kaynaklarının Louis Pasteur ve Paul Ehrlich olduğunu söylemiş. Araştırmacı gazeteci olsam hemen şunu sorardım: -CEO olarak ilham kaynağınız kim?

Kaynakhttps://twitter.com/drahmetrasim/status/1468824592022224897?s=20

ARK “Almanya’ ya “götürülen” gazetecilerde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağındaki mutlu azınlığın bir parçası olmak yerine burada olmayı tercih ederim hissi varmış”. Bunu diyen de Aydın Doğan’ ın uçağındaki mutlu azınlıktan biri.”

Kaynakhttps://twitter.com/drahmetrasim/status/1468827274753589254?s=20

ARK “Şahin Zeyrek’ e “Gelecek yaz normale dönebileceğimize inanıyorum” demiş. https://sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/sahin-gelecek-yaz-normale-donebilecegimize-inaniyorum-6802422/… Ben şunu sorardım: “Virüsün başını ezip“, 2020’de dünyayı esir alan salgına son vereceğine eminim” demiştiniz. Sakın bu da ona dönmesin? https://bbc.com/turkce/haberler-dunya-54919704

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1468829290309562369?s=20

Deniz Zeyrek’ in cevabı

Aşağıdaki haberden Deniz Zeyrek’ in bana cevap verdiğini öğrendim.

Şöyle diyor:  “Bana işimi öğreteceğinize virüsü yenecek aşıyı ve ilacı siz bulun. Sorularınızı gidin kendiniz sorun. Başka bilim insanlarının yaptığı araştırmaların sonuçlarını yorumlamaktan başka ne yapıyorsunuz? Bilim insanı kıskançlığının semptomları da böyle oluyormuş demek ki” 

Tam da araştırmacı bir gazeteciden beklenen bir tavır ve üslup, hiç şaşırmadım.

BİR: Ona işini öğretmiyorum, sadece soru soruyorum. Gazeteciler soru sorabilir ama onlara soru sorulamaz, öyle mi?

İKİ: İlaç ve aşılar ve bunların nasıl “bulunacağı” hakkında bilgisi olmadığı anlaşılıyor.

ÜÇ: Ben bir yerlere getirilen-götürülen gruptan biri değilim.

DÖRT: Araştırma yapmıyorum, yapmadım; bilim adamı da değilim, bir doktor ve emekli bir öğretim üyesiyim. Bunları defalarca yazdım, söyledim.

BEŞ: Yorum yapmak da bilim yapmak kadar önemli bir iştir ve her babayiğidin harcı da değildir. Beni, eline tutuşturulan metinleri okuyan veya yazan tiplerle karıştırmasın. Kendi yaptığı iş de yorumculuk değil mi?

ALTI: Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ yi tabii ki takdir ediyorum, bunu yazdım da fakat kıskanmıyorum. Onlarla aynı kulvarda değilim. Ayrıca, kıskanmanın sakıncası nedir?

Gelelim neticeye

Deniz Bey, tipik bir “araştırmacı gazeteci” tavrı sergiliyor: Sorularıma cevap vermek yerine beni tenkit ediyor.

Bir gazeteci olarak bana cevap yetiştireceğine, yüz milyonlarca doz satan aşının üretim fiyatından yaklaşık %3000’lik bir artışı ile satılmasına ne diyor, bari bu konuda hakkındaki düşüncelerini açıklasa da öğrensek.

Kaynak: https://twitter.com/nekatichest/status/1468478283956330498?s=20

Haberciniz’ in haberi:

Deniz Zeyrek, Ahmet Rasim Küçükusta’ya sert ifadeler: Sorularınızı kendiniz sorun

Prof. Ahmet Rasim Küçükusta, sosyal medya hesabından Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in Uğur Şahin ile yaptığı röportaja gönderme yaparak yorumda bulundu. Zeyrek’ten Küçükusta’ya zehir zemberek cevap geldi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, BioNTech geliştiricilerinden Prof. Uğur Şahin ile bir röportaj yaptı. Prof. Ahmet Rasim Küçükusta, bu röportajı paylaşarak Şahin’e tepki gösterdi. Sorulan soruların yanında “Ben şunu sorardım” diyen Küçükusta, Zeyrek’in tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

BEN ŞUNU SORARDIM

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Küçükusta, “Şahin Zeyrek’ e ‘Gelecek yaz normale dönebileceğimize inanıyorum’ demiş. Ben şunu sorardım: ‘Virüsün başını ezip, 2020’de dünyayı esir alan salgına son vereceğine eminim’ demiştiniz. Sakın bu da ona dönmesin?” dedi.

BANA İŞ ÖĞRETECEĞİNİZE VİRÜSÜ YENECEK AŞIYI BULUN

Gazeteci Deniz Zeyrek sosyal medya hesabından Küçükusta’ya yanıt vererek, “Bana işimi öğreteceğinize virüsü yenecek aşıyı ve ilacı siz bulun. Sorularınızı gidin kendiniz sorun. Başka bilim insanlarının yaptığı araştırmaların sonuçlarını yorumlamaktan başka ne yapıyorsunuz? Bilim insanı kıskançlığının semptomları da böyle oluyormuş demek ki” dedi.

Kaynakhttps://haberciniz.biz/medya/deniz-zeyrek-ahmet-rasim-kucukustaya-sert-ifadeler-sorularinizi-kendiniz-sorun-4013495

***

EK 1 (10.12.2021): Sabah gazetesinde Melih Altınok’ un yazısı: Peki Pensilvanya’da ağırlanan mutlu azınlığın içinde olmak nasıl bir histi Deniz?

Kaynakhttps://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/12/10/peki-pensilvanyada-agirlanan-mutlu-azinligin-icinde-olmak-nasil-bir-histi-deniz

***

YORUM EKLE