banner221

Çin'in sanat labirenti 'Tienzıfang'

Şanghay'daki sanat semti Tienzıfang, labirenti andıran dar sokakları ve ilginç mimarisiyle yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi konumunda.

Çin'in sanat labirenti 'Tienzıfang'

Çin'in ekonomi ve finans merkezi Şanghay'da el yapımı sanat ürünleriyle antika eşyaların sergilendiği ve satıldığı "Tienzıfang", labirenti andıran dar sokaklarıyla yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi oldu.

Bir kültür şirketinin 1998'de sokağa açtığı ufak bir dükkanla tanınmaya başlayan sanat çarşısı, sonrasında ünlü birçok ressamın tablolarını getirip sergilemesiyle kültürel ve sanatsal bir yer haline geldi.

"Eski Fransız İmtiyaz Bölgesi" olarak adlandırılan alandaki eski ev ve fabrikalardan kafeler, el sanatları dükkanları, tasarım stüdyoları, galeriler ve butiklere sahip sanatsal bir alana dönüşen bölge, hem kent sakinleri hem de turistler için bir cazibe merkezi konumunda.

İsmini Çinli ressam "Tien Zıfang"dan alan sanat semti, "Şıkumın" (taş çerçeveli) tarzı ilginç mimarisiyle de ziyaretçilerine görsel keyif yaşatıyor.

Batı ile Doğu'nun buluşma noktası

Beş kilometrekarelik alana kurulu Tienzıfang, "Çin'in vitrini" olarak görülen Şanghay'da Batı ve Doğu kültürlerinin sanatla harmanlandığı bir kültür merkezi olarak dikkati çekiyor.

Bu "sanat semtinde" birçok çıkmaz sokak bulunuyor ve bu dar sokaklardaki küçük evlerde semtin sakinleri yaşıyor.

El yapımı sanat eserleri ile antika eşyaların satıldığı onlarca dükkanın bulunduğu Tienzıfang, 20'yi aşkın sanat atölyesine de ev sahipliği yapıyor.

Şanghay'ın Soho'su

Dünyanın dört bir yanından gelen turistler, semtte aynı zamanda açık havada sanat atölyelerinin bulunduğu dar sokaklardaki butik restoranlarda dünya mutfağından çeşitli yemekleri tadabiliyor.

Tienzıfang'ın bulunduğu Taykang Caddesi'nde ayrıca mimari tasarımdan, moda tasarımına kadar hizmet veren çok sayıda işletme bulunuyor ve Şanghay'ın büyük bir ekonomi merkezi olduğu kadar bir sanat şehri olduğunu dünyanın faklı yerlerinden gelen ziyaretçilere gösteriyor.

Çinliler tarafından kozmopolit yapısı sebebiyle Şanghay'ın Soho'su olarak adlandırılan Tienzıfang, 2009 yılında ülkenin "AAA" notlu turistik mekanı olarak derecelendirilmişti.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER