banner221

Eskişehir Belediyesinin Alkışlanacak Süt Projesi

Benim senelerdir anlattığım ama kimseye benimsetemediğim projemi hayata geçiren Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’ i en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.Küçük üreticilerden topladığı sütleri gerekli güvenlik testlerinden geçirip soğuk zincir içinde satış noktalarına getirmesi ve halka ucuz 

Nereden nereye!

ÜÇ: Bu sayede küçük üreticinin, sütünü süt işleyen şirketlere ucuza kaptırmasının da önlenebileceğine inanıyorum.

Hükumet ve belediyelerin küçük üreticilere destek olmaları gerektiğini defalarca dile getirdim.

DÖRT: Halk bu uygulama ile besin değerini yitirmemiş kaliteli süte üstelik de daha ucuz bir fiyata ulaşacaktır.

BEŞ: Sayın Başkan’ ın bu sütlerin mayalanarak yoğurt, peynir ve hatta tereyağı haline getirilmesi tavsiyesi de tek kelime ile mükemmeldir.

ALTI: Bu uygulamada tek itirazım sütlerin plastik bidonlarda satışa sunulmasıdır.

Bu bidonların kısa zamanda cam şişelerle değiştirilmesi en büyük temennimdir.

YEDİ: Çiğ süte çamur atmakta birbirleriyle yarış eden, onu sokak sütü, mikroplu süt diye aşağılayan, kutu sütlere methiyeler düzen sözde beslenme uzmanlarına kapak olsun.

SEKİZ: Bu vesile ile sağlıklı beslenmede rehberimiz olan Prof. Dr. Ahmet Aydın’ ı bir kere daha rahmetle yâd ediyorum.

Sayın Başkan, bu projeye Prof. Dr. Ahmet Aydın’ ın adı verilebilirdi ve çok da uygun olurdu. O Mumya Müzesinde yer almayı da sonuna kadar hak ediyor, bilginize.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2018/05/23/hakkimda/saglikli-olan-kutu-sutu-degil-cig-suttur/

***

Eskişehir Büyükşehir Belediyesince kırsal kalkınmaya destek olmak ve halkın sağlıklı, ekonomik ve doğal süt ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan Halk Süt Projesi kapsamında Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen sosyal medyadan bir video yayınladı.

Eskişehir’de büyük ilgi gören Halk Ekmek’ten sonra Halk Süt Projesini de hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, projenin başladığı ilk günde Eskişehirlilerden büyük ilgi gördü. Yenilenen ve süt satışının başladığı büfelerinden birini ziyaret eden Eskişehir Belediye Başkan Yılmaz Büyükerşen, süt alarak büfe işletmecilerine projeye gösterdikleri hassasiyet sebebiyle teşekkür etti.

Eskişehirlilerin Halk Süt’e göstermiş olduğu yoğun ilgiye teşekkür eden Yılmaz Büyükerşen, “Bu proje ile hem Eskişehirli üreticimiz kazanacak hem de hemşehrilerimiz sağlıklı, yağı alınmamış, doğal süt tüketme imkânına sahip olacak. Süt satışının ilk gününde beklediğimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaşmamız da bu projenin halk nezdinde ne kadar karşılığı olduğunu gösteriyor. Kıymetli hemşehrilerim şunu bilsinler ki onlar talep ettikçe biz yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: https://onedio.com/haber/eskisehir-buyuksehir-belediyesi-nden-ayakta-alkislanacak-proje-saglikli-ekonomik-halk-sut-projesi-856730

YORUM EKLE