2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) İktisat Kulübü tarafından düzenlenen 2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı. KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda yapılan kongrede konuşan KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler...

2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) İktisat Kulübü tarafından düzenlenen 2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda yapılan kongrede konuşan KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karakaya, toplumların çeşitli amaçları olduğunu söyledi.

Bu amaçların vazgeçilmezlerinin varlıklarını korumak ve refah düzeylerini yükseltmek olarak özetlenebileceğini ifade eden Karakaya, şöyle konuştu:

"Çünkü en büyük üretim faktörü bilgidir. Bilgi teknolojiye, teknoloji üretime, üretim satışa, satış finansmana dönüştüğünde toplumun kalkınması hızlı bir ivme gösterecektir. Bilimsel bilgi birikiminin arttırılmasında makro ve mikro düzeyde her alanda yapılacak bilimsel çalışmaların önemi son derece önemli. Bu bağlamda bilim yuvası olarak üniversitelerin var olan bilgiyi yaymanın yanı sıra yeni bilgi üretme ve bunu hayata sunma gibi görevleri de vardır. Bu bilgilerin toplumsal sorunlarını saptama ve bu sorunların çözümlerine dönük olması son derece önemlidir."

KBÜ İktisat Bölümü Başkanı ve İktisat Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar Aşçı da Safranbolu Öğrenci Kongresinin fikir aşaması ve gerçekleşme sürecini paylaştı.

Öğrencilerin kongreyi düzenlemek için gece gündüz çalıştıklarını aktaran Aşçı, "Bilgi elimizdeki tek güçtür. Bilgiyi çoğaltmak için öğrenci arkadaşlarımız uğraştıklarında ben hiçbir zaman yorulmadım, hiçbir zaman bu iş olamaz diye düşünmedim." diye konuştu.

21 Nisan'a kadar sürecek kongrede 6 oturumda 48 bildiri sunulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER