67 yaşında doktor oldu

- OMÜ Tıp Fakültesinden mezun olan 67 yaşındaki Gönül Berker, dönem arkadaşlarıyla diplomasını aldı, kep fırlattı - Berker: - "Çok mutluyum. 6 yıl verdiğim emeklerim bugün yaşadıklarıma değdi. Başarmak için istemek, hayal etmek önemli"

67 yaşında doktor oldu

SAMSUN (AA) - Samsun'da 46 yıldır eczacılık yapan, daha önce iki fakülte ve bir yüksekokul bitiren 67 yaşındaki Gönül Berker (67), şimdi de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi diplomasına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde 2016-2017 akademik yılında 217 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, doktorluğun çok kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Doktorların görevinin toplumun ve bireyin sağlığını korumak olduğunu belirten Bilgiç, "Artık sizler birer doktorsunuz. Karşınıza ne tür zorluklar çıkarsa çıksın üstesinden geleceksiniz ve hiçbir zorluk sizi yıldırmayacak. Yanlışları düzelterek, zorlukları aşarak yolunuza devem edeceksiniz. Bu gurur sizin en büyük hakkınız. Her zaman vatanınızın, milletinizin yanında olacaksınız. Size verilen eğitimlerle en iyi hizmeti yerine getirmeye çalışacaksınız. Bundan şüphemiz yok. Yolunuz açık olsun.'' dedi.

Törende OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ise 1973 yılında kurulan fakültede bugüne kadar 5 bin 417 hekim mezun ettiklerini söyledi.

Dağdemir, 2011 yılında başlayan İngilizce tıp eğitiminden ise bu yıl ilk mezunu verdiklerini ifade etti.

Öğrenciler adına 39. Dönem birincisi Seçil Irmak'ın konuşmasının ardından mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Daha sonra genç hekimler keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.

- 67 yaşında kep fırlattı

Mezuniyet töreninde, 46 yıldır eczacılık yapan ve daha önce iki fakülte ve bir yüksekokul bitiren 67 yaşındaki Gönül Berker de OMÜ Tıp Fakültesini bitirme belgesini aldı, kep fırlattı.

Bitirme belgesini Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in elinden alan Berker, çok mutlu olduğunu söyledi.

Berker, kendisine en büyük desteği ailesinin sağladığını ifade ederek, ''İsteyince her şey oluyor. Çok mutluyum. 6 yıl verdiğim emeklerim bugün yaşadıklarıma değdi. Bu benim 4. üniversitem ve en zoruydu. Başarmak için istemek, hayal etmek önemli.'' diye konuştu.

Gönül Berker' in eczacı olan eşi Sadi Berker ise eşine çocukları gibi emek verdiğini ve okuması için elinden gelen her türlü desteği sağladığını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER