AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

- Samsun Valisi Kaymak: - "Tabiri caizse Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden Türkiye'yi bölme, parçalama amaçlarına ulaşma hedefleri var. Bu anlamda bu sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın meselesi değil, hepimizin birlik meselesi, hepimizin varlık meselesi. Türkiye bir varlık yokluk savaşı vermekte"

AA fotoğraflarıyla 81 ilde

SAMSUN (AA) - "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Samsun'da açıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Ajansı işbirliğiyle düzenlenen sergi, Kurtuluş Yolu'nda hazırlanan alanda gerçekleştirildi.

Sergiyi gezen Vali Osman Kaymak, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve protokol üyeleri, fotoğraflar hakkında AA Samsun Bölge Müdürü İsa Sansar'dan bilgi aldı.

Vali Kaymak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarından oluşan serginin 15 Temmuz'un unutturulmaması adına önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen uluslararası güçlerin kullandıkları FETÖ aracılığıyla bir darbe girişiminde bulunduklarını aktaran Kaymak, "Allah'a şükür, milletimiz birlik beraberlik içinde tarihten aldığı güçle bağımsızlığa, hürriyete olan aşkıyla genetiğinde, damarlarında olan güçle, imanla Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında darbeye karşı hareket yaptı. Hamdolsun, darbe püskürtüldü." dedi.

FETÖ ve işbirlikçilerinin planlarının bozulduğuna işaret eden Kaymak, şöyle konuştu:

"Niçin Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelmeliyiz? 15 Temmuz'da FETÖ ve onun hain işbirlikçileri, Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden Türkiye'yi yalnız bırakacaklarını düşünüyorlardı. Birkaç asker kılığına girmiş teröristin atacağı kurşunla Türk milletinin evlerine sineceğini düşünüyorlardı. O gün FETÖ'cü teröristler şu cümleyi kullandılar, bizler de Tunceli'de şahit olduk: 'Aman kimse dışarı çıkmasın, asker polis karşı karşıya mı gelecek?' Eğer onların dedikleri dinlenseydi, kimse dışarı çıkmasıydı bugün terör örgütü belki darbe yönüyle başarılı olacaktı. Şüphesiz bu milletin teslim olmayacağı nedeniyle çok sayıda insan şehit olacaktı, çok kan dökülecekti. Milletimizin feraseti, Allah'ın yardımı, şehitlerimizin, velilerin, evliyaların duası, milletin işbirliği ile oyun bozuldu. Bir araya gelmemiz, devletimizin birlik ve beraberliği, Sayın Cumhurbaşkanımızın onlar karşısında yalnız kalmadığının dünyaya duyurulması açısından çok anlamlı."

FETÖ terör örgütü ve işbirlikçisi PKK'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye'yi bölmek istediğini ifade eden Kaymak, şunları söyledi:

"Biz Doğu'da görev yaparken onların telsiz konuşmalarını dinliyoruz. Oradaki söyledikleri cümle, 'Tayyip'in askerleri' şeklinde. Devletimizin şerefli askerini böyle daraltarak, hedef daraltma şeklinde amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Tabiri caizse Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden Türkiye'yi bölme, parçalama amaçlarına ulaşma hedefleri var. Bu anlamda bu sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın meselesi değil, hepimizin birlik meselesi, hepimizin varlık meselesi. Türkiye bir varlık yokluk savaşı vermekte."

Doğu ve Güneydoğu'da FETÖ ile PKK'nın işbirliği içinde olduğuna dikkati çeken Kaymak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Daha önce dağlara atılan boş bombalardan sonuç alınmadığı, 15 Temmuz darbesinden sonra da her attığımızda çok etkili sonuçlar aldığımıza birebir şahit olan bir kardeşinizim. Bunlar bilesiniz ki işbirliği içindeler ama bizler bir ve beraber oldukça bunlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kaymak, Samsunluların Kurtuluş Savaşı'nda Samsun'a geldiğinde Atatürk'ü yalnız bırakmadığını anımsatarak bugün de bütün Samsunluları birlikte olmaya davet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da serginin 15 Temmuz'da anlamlı bir günde açıldığını vurguladı.

Hain FETÖ ve işbirlikçilerinin halkın vergileriyle alınmış silahları halka doğrulttuğunu hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnsanımızı şehit ettiler. 15 Temmuz'un seneidevriyesinde Cumhuriyet Meydanı'nda hain saldırının telin edilmesi için bir araya geleceğiz. Anadolu Ajansı, 15 Temmuz'un anı ve hatıralarını içeren o akşamki hadiseleri, fotoğrafları bir sergi haline getirdi. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER