Bayburt Valisi Pehlivan'dan meyve üreticisine ziyaret

- Vali Ali Hamza Pehlivan: - "Son 3 yılda toplamda 50 bin fidan desteği sağladık ve 750 dekar üzerinde meyve bahçesi kurduk. İlimizin arazi yapısı ağırlıklı olarak mera yapısında olduğu için bu rakamlar oldukça önemli"

Bayburt Valisi Pehlivan'dan meyve üreticisine ziyaret

BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün destekleriyle meyve bahçesi kuran çiftçiyi ziyaret etti.

Vali Pehlivan, kent merkezine bağlı Gez köyünde Ahmet Temizsoy'a ait vişne bahçesindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt'ta tarım ve hayvancılık başlığı altında birçok alanda olduğu gibi meyvecilik alanında da çeşitli çalışmalar olduğunu söyledi.

Bu çalışmaların hem ilin coğrafi yapısı, hem de iklim yapısı dikkate alınarak yapıldığını belirten Pehlivan, "Bu bağlamda özellikle altyapı çalışmalarında önemli mesafeler alındı. Bu çalışmalar içerisinde köylerimizde, arazilerimizde özellikle sulanabilir nitelikteki arazilere yönelik altyapı çalışmaları da yapılıyor." dedi.

Vali Pehlivan, il genelindeki tarım arazilerinde sulama imkanları artarken bir yandan da örnek meyve bahçelerinin de hızla yaygınlaştığını ifade ederek, "Bu alandaki arzu edilen neticelere ulaşma konusunda bu çalışmalar büyük önem arz ediyor. Bir yandan altyapımızı geliştireceğiz, bir yandan da çiftçimizi teşvik etmek suretiyle somut yatırımlar ortaya koyacağız ki Bayburt ilimiz meyvecilik alanında da varım diyebilsin." diye konuştu.

Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü bünyesinde, ziraat odasının da katkılarıyla il genelinde tarım, hayvancılıkla meyvecilik alanında birçok destek sağlandığını da anlatan Pehlivan, şöyle konuştu:

"Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız ile diğer proje destekleri sunan bakanlıklarımızın sağlamış olduğu kaynaklar nispetinde de çiftçilerimize imkan sağlıyoruz. Örneğin son 3 yılda toplamda 50 bin fidan desteği sağladık ve 750 dekar üzerinde meyve bahçesi kurduk. İlimizin arazi yapısı ağırlıklı olarak mera yapısında olduğu için bu rakamlar oldukça önemli."

Vali Pehlivan'a, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Defterdarı Yüksel Ertekin, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdullah Kahveci de eşlik etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER