Belediye işçilerine baskı iddiası

-Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya: -"Ereğli Belediyesi'nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı artarak devam etmektedir. Baskılar, tahammül edilemeyecek boyuta ulaşmış bulunmaktadır. Huzur ve sükunetiyle yer edinen Ereğli ve Ereğli Belediyemizin adı, Türkiye gündemine emekçilere baskı ve zulümle gelmemeliydi"

Belediye işçilerine baskı iddiası

ZONGULDAK (AA) - Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, "Ereğli Belediyesi'nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı artarak devam etmektedir. Baskılar, tahammül edilemeyecek boyuta ulaşmış bulunmaktadır. Huzur ve sükunetiyle yer edinen Ereğli ve Ereğli Belediyemizin adı, Türkiye gündemine emekçilere baskı ve zulümle gelmemeliydi." dedi.

Kaya, Ereğli Belediyesi önünde düzenlediği basın açıklamasında, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'ye geçen belediyede çalışan işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı yapıldığını söyledi.

Baskıların tahammül edilemeyecek boyuta ulaştığını, belediyenin şirketinde sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin, seçimler sonrası iş yerlerinin değiştirildiğini anlatan Kaya, "Büro personeli, zabıta, yemekhane gibi işlerde çalışan emekçiler çöpe verildi. Yıllardır yaptıkları ve uzmanlaştıkları işlerden uzaklaştırılarak çöp toplamakla görevlendirilen emekçilere yönelik bu tutum, tamamen siyasi ve keyfi bir tutumdur. Bu bir mobbingdir, kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. Bu, iş yeri barışını dinamitlemektir." dedi.

Emekçilere yönelik baskı ve keyfi tutumun Ereğli kamuoyunu da rahatsız ettiğine değinen Kaya, şunları kaydetti:

"Huzur ve sükunetiyle yer edinen Ereğli ve Ereğli Belediyemizin adı, Türkiye gündemine emekçilere baskı ve zulümle gelmemeliydi. Huzurun başkentinde huzur bozulmamalıydı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, işçi kardeşlerimize, iş yerlerini değiştirmek suretiyle baskı uygulamasını anlamakta zorlanıyoruz. Başkan Posbıyık’ı iş yeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz. Posbıyık, gelin, vazgeçin. Mensubu bulunduğunuz partinin 6 okundan biri halkçılıktır. Lütfen, halkçı olun. Emeğin ve emekçinin yanında olun. Onlara köle muamelesi yapmayın. Size güvenen emekçileri keyfi uygulamalarla hayal kırıklığına uğratmayın. Size oy verenleri mahcup ve pişman etmeyin. Emekçinin alın teri kutsaldır"

Kaya, sendika üyelerine yönelik yapılan kıyıma sessiz kalmayacaklarını, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getireceklerini de sözlerine ekledi.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER