banner221

Hayırsever iş adamından Ordu'ya anaokulu

ORDU (AA) - Ordu'da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak anaokulu için temel atma töreni düzenlendi.Valilik ile iş adamı Rüstem Öztürk arasında 14 Ocak'ta imzalanan protokol kapsamında, Altınordu ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy...

Hayırsever iş adamından Ordu'ya anaokulu

ORDU (AA) - Ordu'da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak anaokulu için temel atma töreni düzenlendi.

Valilik ile iş adamı Rüstem Öztürk arasında 14 Ocak'ta imzalanan protokol kapsamında, Altınordu ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu arazisine yapılacak ve 850 bin liraya mal olacak iki katlı ve dört derslikli anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Vali Seddar Yavuz, törendeki konuşmasında, Ordu'ya bugüne kadar 300 milyon lira civarında eğitim yatırımı yaptıklarını ama bu şehirde para kazanmış insanların toplumla helalleşmesini çok önemsediğini söyledi.

Kazandıklarını Ordu'nun eğitimiyle paylaştığı için Rüstem Öztürk'ü tebrik eden Yavuz, şöyle devam etti:

"Ordu'da okul öncesi eğitimde yüzde 70'lerdeyiz. Hedefimiz her çocuğumuza okul öncesi eğitimi vermek. Ailelerin okul öncesi eğitim bilincinin artırılmasını sağlamalıyız. Yapılan bilimsel çalışmalarda, okul öncesi eğitimine katılan çocukların akademik ve sosyalleşme alanlarında daha iyi oldukları gözlemlenmiştir. O yüzden bu konuya çok önem veriyoruz."

- Engellilere yönelik anaokulu yapılacak

Yavuz, Ordu'nun ihtiyacını giderecek engellilere yönelik özel eğitim anaokulunun da yapılacağını belirterek, "Engellilere yönelik bir anaokulumuz mevcut değil. Bu ihtiyacı gidermek için Sayın Cumhurbaşkanımızın Valiliğimize tahsis ettiği kaynaktan engelli çocuklarımız için anaokulu projesini hazırlattık. İki katlı ve dokuz derslikli planlanıyor." dedi.

Hayırsever iş adamı Öztürk de anaokulunun temelinin atılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ile iş adamı Öztürk, butona basarak anaokulunun temeline beton dökümünü gerçekleştirdi.

Törene Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş ile öğrenciler katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER