Bursa İHH, Elbistan'da yardım ulaştırıyor

Bursa İHH, Kahramanmaraş Elbistan'da yardım ulaştırıyor.

İnsan Hak ve Hür­ri­yet­le­ri (İHH) İnsani Yar­dım Der­ne­ği Bursa Şu­be­si, "asrın fe­la­ke­ti" ola­rak ni­te­le­nen dep­rem­ler­den et­ki­le­nen Kah­ra­man­ma­raş'ın El­bis­tan il­çe­sin­de dep­rem­ze­de­le­rin ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­lı­yor.
Bursa İHH, El­bis­tan il­çe­sin­de kur­du­ğu ko­or­di­nas­yon mer­ke­zin­de 200 ki­şi­lik ekip­le dep­rem­ze­de­ler için se­fer­ber oldu.
Şube, gıda, sağ­lık ve te­miz­lik mad­de­le­ri, bat­ta­ni­ye, atkı, bere, bot, hij­yen pa­ke­ti ve bebek ma­ma­sı gibi ürün­le­rin ol­du­ğu 16 tır yar­dı­mı El­bis­tan'a ulaş­tır­dı.
Der­nek gün­lük 3 öğün olmak üzere 3 bin ki­şi­lik yemek sağ­lı­yor.
İHH Bursa Şu­be­si Baş­ka­nı Hü­se­yin Kap­tan, Bursa İHH ola­rak El­bis­tan'da bir ko­or­di­ne mer­ke­zi kur­duk­la­rı­nı ve dep­rem­ze­de kar­deş­le­ri­ne ba­rın­ma ve gıda ih­ti­yaç­la­rı­nı te­da­rik ede­rek da­ğıt­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, ih­ti­yaç olan temel gıda mad­de­le­ri ya­nın­da ba­ğış­çı­la­rın­dan ısı­tı­cı da bek­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Kap­tan, "Zaman kar­deş­lik za­ma­nı. Bursa ola­rak El­bis­tan'da kar­deş­le­ri­miz için uzun zaman bu­ra­da bu­lu­na­ca­ğız. Büyük bir ko­or­di­ne mer­ke­zi kur­duk. Yar­dım­la­rı­mı­zı kar­deş­le­ri­mi­ze ulaş­tır­mak için bu­ra­da­yız." dedi.
Öte yan­dan, gön­de­ri­len yar­dım pa­ket­le­rin­den çıkan not­lar da dik­ka­ti çe­ki­yor.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2023, 17:18

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER