banner221

Çocuklar Türk Kızılayı öğrenip eğitsel oyunlar oynadı

- Türk Kızılay Kastamonu Şube Başkanlığınca 230 ilkokul öğrencisinin katılımıyla düzenlenen "Çocuk Festivali"nde, çocuklara Türk Kızılayı anlatılıp eğitsel oyunlar oynatılarak eğlenmeleri sağlandı

Çocuklar Türk Kızılayı öğrenip eğitsel oyunlar oynadı

KASTAMONU (AA) - Türk Kızılay Kastamonu Şube Başkanlığınca ilkokul öğrencilerine yönelik "Çocuk Festivali" düzenlendi.

Yolkonak Gençlik Kampı'nda öğretmenleri eşliğinde 230 ilkokul öğrencisinin katılımıyla düzenlenen festivalde, Türk Kızılayın faaliyetleri anlatıldı. Çocuklar, Genç Kızılay üyeleriyle eğitsel oyunlar oynadı.

Türk Kızılay Kastamonu Şube Başkanı Akif Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ile 8 okuldan şehit ve gazi çocuklarıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespit edildiğini söyledi.

Öğrencilerin okullardan servislerle kamp alanına getirildiğini belirten Güzel, gün boyunca çocuklara çeşitli etkinlikler yaptırarak güzel bir gün geçirmeleri ve Türk Kızılayı öğrenmeleri adına faaliyet yürüttüklerini anlattı.

Öğrencilere Genç Kızılay üyesi 40 kişi tarafından eğitim verildiğini aktaran Güzel, "Kızılay hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmasını, insanlara yardım faaliyetlerinin nasıl yapıldığını görmelerini istedik. Burada şehit çocukları, şehit yakınları, gazi yakınları ve mülteci ailelerin çocuklarını ağırlamak, çocukların yüzünde gülücükler oluşturmak, onları mutlu görmek en büyük mutluluğumuzdur." dedi.

Genç Kızılay İl Başkanı Hale Taşkıran da etkinliğin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlendiğini bildirdi.

Kamp alanında öğrenciler için 10 istasyon oluşturulduğuna işaret eden Taşkıran, "Öncelikle çocuklarda Kızılay bilincini yaygınlaştırılması için 'Kızılaycılık' istasyonumuz var. El baskısı, yüz boyama ve eğitsel oyunlarımızın olduğu istasyonlar da var. Çocuklar bu festival sayesinde sanal dünyadan çıkıp unutulmuş oyunları oynadı. Farklı okullardaki öğrencilerle de bir araya gelip oyun oynayabilmelerini sağladık. Hem oynuyorlar hem eğleniyorlar." diye konuştu.

Etkinliğe katılan 4. sınıf öğrencisi Sudenur Bıdak da etkinlikte mutlu olduğunu dile getirerek, "Çok eğleniyoruz. Bizlerle oyun oynadıkları için öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER