Çöplükteki yavru köpeği sahiplenerek sıcak yuva sağladı

- Ordu'nun Ünye ilçesinde çöplükte bulunan yavru köpek, 10 yaşındaki Nehir Çiftçi tarafından sahiplenildi

Çöplükteki yavru köpeği sahiplenerek sıcak yuva sağladı

ORDU (AA) - Ordu'nun Ünye ilçesinde çöplüğe terk edilmiş yavru köpek, bir çocuk tarafından sahiplenilerek sıcak yuvaya kavuştu.

Köpek sahibi olmak isteyen ilkokul 4. sınıf öğrencisi Nehir Çiftçi, annesi Seyhan Çiftçi'nin onayını aldıktan sonra Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım'la görüştü.

Bunun üzerine çöplükte bulunan 3 aylık kangal cinsi yavru köpek, veteriner kontrolünün ardından Nehir'e teslim edildi.

10 yaşındaki Nehir, "Köpüş" adını verdiği yavru köpeği sahiplenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köpüş" için çöplüğün geride kaldığını, sevgi dolu sıcacık bir yuvaya kavuştuğunu söyledi.

Bütün sahipsiz hayvanların sahiplenilmesini dileyen Yıldırım, "Bir canı götürüp çöplüğe terk etmek ne kadar acımasızca bir duyguysa oradaki bir canı alıp sahiplenmek de dünyanın en vicdanlı, en merhametli ve şefkatli davranışıdır. Kocaman sevgisiyle sahipsiz bir cana sahip çıkan Nehir kızımıza minnetlerimizi sunuyoruz. Nehir kızımız küçücük yüreğiyle bu anlamda herkese örnek oldu." diye konuştu.

Nehir Çiftçi ise hayvanları çok sevdiğini vurgulayarak, "Artık bir köpeğim olduğu için çok sevinçliyim. Şimdi onu götürüp çok iyi bakacağım. Ben hayvanları çok seviyorum. Büyüyünce hayvanlarla ilgili çalışmalara katılacağım, onlara faydalı olmaya çalışacağım. Veteriner de olmak istiyorum." dedi.

Çiftçi, herkesi hayvanlara karşı şefkatli olmaya ve onları korumaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER