Çorum'daki unlu mamul üreticilerine çapraz denetim

ÇORUM (AA) - Amasya Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekibi, Çorum'da unlu mamul üretimi yapan işletmelerde çapraz denetim yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan çapraz denetim programı kapsamında...

Çorum'daki unlu mamul üreticilerine çapraz denetim

ÇORUM (AA) - Amasya Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekibi, Çorum'da unlu mamul üretimi yapan işletmelerde çapraz denetim yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan çapraz denetim programı kapsamında kente gelen ekip, merkez ve Sungurlu ilçesindeki 25 unlu mamul üretim tesisini denetledi.

Beş gün süren denetimde işletmeler teknik ve hijyenik koşulları sağlayıp sağlamadığı, haşere ve kemirgen mücadele kayıtları, çalışan personelin hijyen eğitimleri ve personel hijyeni kurallarına uyup uymadıkları, ürünlerin son kullanma tarihleri, muhafaza koşulları, etiket ve izlenebilirlik kontrolleri yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, süregelen denetimlerdeki yüz aşinalığının önüne geçmek amacıyla bakanlık tarafından çapraz denetim uygulaması başlatıldığını söyledi.

Uygulamayla denetim ekiplerinin komşu ilde denetim yaptığını aktaran Sarı, bu kapsamda Çorum'daki işletmelerin Amasya Tarım ve Orman Müdürlüğünce denetlendiğini dile getirdi.

Denetimlerin titizlikle yürütüldüğünün altını çizen Sarı, şunları kaydetti:

"Tarladan sofraya güvenli gıda anlayışıyla halkımızın sağlıklı, güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak için 5 gün boyunca denetim yapıldı. En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu anlayışıyla etkin ve yeterli gıda denetimi yapılmasına katkı sağlamak için karşılaşılan olumsuzlukları Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattının arayarak ihbar edilmesi önem arz etmektedir."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER