DİSLEKSİ BİR HASTALIK DEĞİLDİR

“Ben ailem içerisinde her zaman "yavaş bir birey" olduğumu hissettim.

DİSLEKSİ BİR HASTALIK DEĞİLDİR

“Ben ailem içerisinde her zaman "yavaş bir birey" olduğumu hissettim. Bu kesinlikle doğruydu, ben bunu biliyor ve kabul de ediyordum. Yazı yazmak ve heceleme yapmak bana her zaman oldukça zor geliyordu. Harfleri asla doğru yazamıyordum. Sıra dışı bir şekilde kötü heceleme yapıyordum ve hala öyleyim.”

John Irving – Amerikalı yazar, profesör, aktör ve oyunyazarı “1950'lerde Disleksi teşhisi konulamıyordu.– benim gibi heceleme sorunu yaşayanlara konuşma terapistleri tarafından psikolojik sorun tanısı konmaktaydı. (Akademiye başladığımda dil ile ilgili engellerim işimi daha da zorlaştırmaktaydı.) Tekrar tekrar aldığım dil terapilerinin "alegori" ve "alerji" kelimeleri arasındaki farkı tanımamda bir faydası olmadığı görüldüğünde okul psikiyatrisine sevk edildim.
Çocuklarınızı tanıyın ve tanımak içinde bol bol zaman geçirip onlara sorular sorup dinleyin Atlatmaya çalıştığı şey ne olursa olsun onu dilediğinizi ve onu anlamak için size anlatmasını  gerektiğini söyleyin tekrar tekrar anlatsana dinleyin 
Size kendini anlatmak için doğru kelimeleri seçemeyebilir yardımcı olun lütfen ona değer verdiğinizi anlatın ve hissettirin  
Bugün bu konuyu yazmam bir yavrumuzun annesi Çocuğu hakkında anlattığı  şeylerdi. Sizin ilgilenmediğiniz çocuğunuzla başkası ilgilenmez.

Değer vermediğiniz çocuğunuza kimse değer vermez bunu unutmayın
Siz değer verirseniz başkaları da değer verir ve çocuğunuz da değerli olduğunu Hisseder 
Hissettirin 

Emine KARAKUŞ

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER