Giresun Üniversitesinin 12. kuruluş yıl dönümü

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Bilgi en önemli güçtür. Üniversiteler ise bu gücün üretim merkezleridir. Zira bilgi toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın,...

Giresun Üniversitesinin 12. kuruluş yıl dönümü

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Bilgi en önemli güçtür. Üniversiteler ise bu gücün üretim merkezleridir. Zira bilgi toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve yaratıcı enerjinin ana kaynağı üniversitelerdir." dedi.

Coşkun, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konfrans Salonunda üniversitenin 12. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, GRÜ bünyesinde halen 13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, bir devlet konservatuvarı ile 18 araştırma merkezi bulunduğunu söyledi.

Üniversitede 936 akademik, 413 idari personelin görev yaptığını, yine 30 bin öğrencinin GRÜ'de eğitim gördüğünü aktaran Coşkun, "Giresun Üniversitesi kurulduğu günden itibaren ilimizin ve ülkemizin kültürel, ekonomik, bilimsel alanda gelişmesine ciddi katkılar yapmış bir bilim yuvasıdır." diye konuştu.

Coşkun, şöyle konuştu:

"Evet, bilgi en önemli güçtür. Üniversiteler ise bu gücün üretim merkezleridir. Zira bilgi toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve yaratıcı enerjinin ana kaynağı üniversitelerdir. Dünyanın yakın tarihi, bölgesel ve uluslararası güç olma yolunda olağanüstü gelişme gösteren ülkelerin bu başarılarında en büyük payın yükseköğretime yaptıkları iddialı yatırımlar olduğu açıkça görülebilir."

Coşkun, akademik personelden gençlerin daha özgüven sahibi olarak yetiştirmelerini, öğrendiklerini kullanılır hale getirmelerine yardımcı olmalarını isteyerek, "Türkiye'mizin dünya ile rekabetinde en önemli kaynağımız olan gençlerimizi dünya ile yarışacak seviyede ufuk sahibi olarak hazırlamalarını rica ediyorum. Devletimizin sağladığı imkanlar her gün daha da artmaktadır. Bu yatırımın bedeli olarak ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefinde Giresun Üniversitesinin de olduğunu göstermeliyiz." dedi.

Öğrencilere de seslenerek tavsiyede bulunan Coşkun, "Öğrencilerimizin de gelecek günlere ait hedeflerini belirleyip kendilerine sunulan imkanların karşılığı olarak daha çok çalışmalarını rica ediyorum. Beklentimiz sizlerin arasından geleceğin bilim insanlarının çıkmasıdır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER