AKÇAGÖZ’DEN İYİ PARTİYE ZİYARET

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz ve yönetim kurulu üyeleri İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

AKÇAGÖZ’DEN İYİ PARTİYE ZİYARET

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz ve yönetim kurulu üyeleri İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Her iki il başkanın da gündeminde 2019 seçimlerindeki sandık güvenliği konusu vardı. Partilerin birbirlerine bu konuda destek vermesi konusunda mutabık kalındı. CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz ve yönetim kurulu üyeleri İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonucu başkan seçilen Ömer Süslü’ye hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Ziyarette her iki partinin ortak gündemi 2019 yılında yapılacak olan başkanlık ve yerel seçimlerdeki sandık güvenliği konusu oldu. Mevcut iktidarın yüzde 51 oy oranına ulaşmak için her yolu mubah gördüğü iddiasında bulunan il başkanları “Seçim ittifakı kanun teklifi” oylaması ile AK Parti’nin minareyi çalacağının kılıfını da hazırladığının sinyalini verdiğini söylediler. İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü;” Milletimize 2019 seçimlerinde sandıklara sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Çünkü iktidar seçim ittifakı kanun teklifi ile minareyi çalacağını ilan etmiştir. Ülkemizde seçimler esnasında sandıklar doğu illerinde saat 16:00’da batı illerinde ise saat 17:00 sularında açılacak. AK Parti ise saat 16:00’da açılacak sandıklarda kaybedeceğini anlarsa seçim güvenliği olmadığı gerekçesi ile 17:00 de açılacak sandıkları açtırmadan seçimi iptal edecektir. Biz sandık başına resmi görevli koyamıyoruz ama müşahitlerimiz sandık başında olacak ve diğer partiler ile birbirimize destek sağlayabiliriz” dedi.

Tufan Akçagöz ise 2019 Türkiye’’sinde seçimi kaybedip kazanmayı değil oyların çalınıp çalınmayacağını konuşur olduk diyerek;” Bu defa trafoya giren kedinin kuyruğundan yakalamak zorundayız. Atalarımız bu aziz memleketi bize bir somun ekmek bir tas hoşaf ile kazanarak bıraktılar. ‘Bana yemek gelmedi, benimle ilgilenilmedi’ gibi gerekçeler ile sandıkları terk etmeye kimsenin hakkı yok. Herkes sandıklardaki oya sahip çıkmak zorunda. Ama biz demokrasi ve hürriyet isterken 2019 yılında demokrasi adına gelmiş olduğumuz nokta oyların çalınıp çalınmayacağını endişesidir. Bu da elbette üzüntü vericidir. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya, işte bu defa minareyi çaldırmayacağız; kılıf ellerinde kalacak. “ ifadelerini kullandı.
Akçagöz ve Süslü sandık güvenliği açısından seçim günü birbirlerine destek sağlama konusunda uzlaştılar.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER