Gümüşhane Belediye Meclisi İsrail'in saldırılarını kınadı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Meclisi, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.Belediye Başkanı Ercan Çimen, Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, meclisin İsrail'i kınayan bildirisini okudu.Çimen,...

Gümüşhane Belediye Meclisi İsrail'in saldırılarını kınadı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Meclisi, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, meclisin İsrail'i kınayan bildirisini okudu.

Çimen, Belediye Meclisi olarak Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail'in masumları ve Mescid-i Aksa'yı hedef alan zulmünü ve hukuk tanımazlığını şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze'ye de yöneltilen saldırıların çok vahim boyuta ulaştığına dikkati çeken Çimen, şunları kaydetti:

"Filistinlilerin nesiller boyu yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç uygulayarak hukuk dışı bir oldu bitti yapmaya yöneliktir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail'in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, uluslararası ceza mahkemesinin ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail'e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail'e karşı net bir tavır alarak görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz. Gümüşhane Belediye Meclisi her zaman Filistin'in haklı davasını savunacak ve hak gaspı karşısında tepki verecektir."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER