Kastamonu'da Dünya Çevre Günü etkinliklerle kutlandı

Kastamonu'da Dünya Çevre Günü etkinliklerle kutlandı

KASTAMONU (AA) - Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kastamonu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gazipaşa İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin yaptığı resimler ve geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen atölye çalışmaları sergilendi.

Bahçede kurulan oyun parklarında çocuklar gönüllerince eğlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arası "Geleceğimiz temiz hava, su ve sıfır atık" konulu resim yarışması ve liseler arası düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kastamonu Valisi Avni Çakır tarafından ödülleri verildi.​​​​​​​

- Abana​​​​​​​

Abana ilçesinde Çevre Haftası kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen '81 İlde 81 Milyar Adım' etkinliği dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

Abana'yı Tanıtma ve Turizm Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte ilçe merkezinden başlanarak 3,5 kilometre mesafedeki Hacıveli kayalıklarına yüründü.

Aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişilik grup ilçe merkezinde son bulan etkinlikle yaklaşık 11 bin adım attı.

Dernek Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya, AA muhabirine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının himayelerinde gerçekleştirilen etkinliğe destek vermekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Bölgenin doğal güzelliklerine dikkati çekmek amacıyla aralıklarla doğa yürüyüşleri yaptıklarını anlatan Kaya, "İçinde bulunduğumuz mevsim itibarıyla bölgemizdeki ormanlar, doğa, eşsiz güzelliklere sahip. Dernek olarak bu güzellikleri insanlara göstermek amacıyla doğa turları yapıyoruz. Bugün de '81 İlde 81 Milyar Adım' etkinliği için bir etkinlik düzenledik. Hedeflenen adım sayısına ulaşarak, programı tamamladık." ifadelerini kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER