banner223

Kavak'ta aşçı yardımcılığı kursu açıldı

SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile İŞKUR işbirliğinde aşçı yardımcılığı kursu açıldı.Kavak Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonunda düzenlenen 450 saat süreli kursa 20 kadın kursiyer katıldı.Kursun...

Kavak'ta aşçı yardımcılığı kursu açıldı

SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile İŞKUR işbirliğinde aşçı yardımcılığı kursu açıldı.

Kavak Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonunda düzenlenen 450 saat süreli kursa 20 kadın kursiyer katıldı.

Kursun açılışında konuşan Kavak Kaymakamı Recep Koşal, aşçılıkta hijyen konusunun önemine dikkati çekerek meslek edinmeye yönelik bu tür kursların sağladığı imkanları anlattı.

Kurs sonunda başarılı olanların, alacakları sertifika ile iş yerlerini açabileceği gibi başka işletmelerde de çalışabileceğini belirten Koşal, "Devletimiz istihdamın artırılması ve meslek edindirmeye yönelik kursların açılmasında önemli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda işte size meslek sahibi olma fırsatı. Kursta kendinizi iyi yetiştiriniz. Kursta başarılı olursanız sertifika alacaksınız. Alacağınız sertifika ile iş yerinizi açabilme veya bir başka işletmede çalışma imkanına kavuşacaksınız." dedi.

Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöven de katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER