Kaymakam Metin Yılmaz'dan proje denetimi

SAMSUN (AA) - Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Çamyatağı Mahallesi'nde 2011 yılında uygulamaya başlanan Süt Sığırcılığı Projesi'nin sonuçlarını yerinde inceledi. Yılmaz, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Bünyesinde Havza Sosyal Yardımlaşma...

Kaymakam Metin Yılmaz'dan proje denetimi

SAMSUN (AA) - Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Çamyatağı Mahallesi'nde 2011 yılında uygulamaya başlanan Süt Sığırcılığı Projesi'nin sonuçlarını yerinde inceledi.

Yılmaz, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Bünyesinde Havza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen projeden alınan sonuçları yerinde inceleyerek projenden faydalanan hak sahipleri ile sohbet etti.

Projenin uygulandığı ahırları da gezen Kaymakam Yılmaz, projenin 2011 yılında uygulamaya başlandığını ve işletme binası yapımı, yeni ahır yapımı, mevcut ahırların tadilatı, süt sağım makinesi, yem desteği ile süt toplama tankı alımlarının tamamlanmasının ardından 2014 yılında 47 kişiye toplam 188 büyükbaş hayvanın dağıtımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Yılmaz, "Vakfımız tarafından 1 milyon 711 bin lira bütçe ile uygulanan projeden olumlu sonuçlar alındı. Mahalle sakinlerimiz de projeden oldukça memnunlar. Teslim edilen 188 büyükbaş hayvan sayısı 5 yılda yüzde 248 oranında artış gösterdi ve 655'e yükseldi.” dedi.

Kaymakam Yılmaz proje kapsamında kullandırılan kredinin 2 yıl ödemesiz, 5 yılda faizsiz ve eşit taksitlerle ödeneceğine işaret ederek, "İlk ödeme tarihi 2020 ama çiftçilerimiz yakalamış oldukları başarı ile ödeyecekleri miktarının çok fazlasını şimdiden kazandılar." diye konuştu.

Projeden faydalanan Selim Korkmaz ise proje ile 4 büyükbaş hayvan aldığını, şimdi ise ahırında 21 hayvan bulunduğuna işaret ederek, "Bunun yanı sıra 10'a yakın da hayvan sattım. Devletimizden Allah razı olsun. Sayın Kaymakamımıza, Havza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile projeye emeği geçenlere teşekkür ederim." ifadesinde bulundu.

Çamyatağı Mahallesi Muhtarı Ahmet Güvenç ise şunları dile getirdi:

"Proje ile mahallede büyükbaş hayvan sayısında artış yaşandı.Projede daha ilk taksitleri ödemeden hak sahiplerimiz para kazanmaya başladılar. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaymakam Yılmaz'a incelemelerinde, Havza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Bıyık eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER