Kütüphaneler Haftası

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy ilçesinde, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.Öğretmenevinde düzenlen programda konuşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Elif Çakır, ülkede 900 yıllık bir kütüphane...

Kütüphaneler Haftası

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy ilçesinde, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Öğretmenevinde düzenlen programda konuşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Elif Çakır, ülkede 900 yıllık bir kütüphane geleneği olduğuna işaret etti.

İlk kütüphanelerin Anadolu'da ilk beylikler ve Anadolu Selçukluları döneminde kurulduğunu ifade eden Çakır, "Osmanlılar tarafından geliştirilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kütüphaneler cami, medrese ve vakıfların birer parçası olarak meydana gelmiştir" diye konuştu.

Halk kütüphanelerinin sadece kitap okunan yerler olmayıp, güncel, çarpıcı, kamuoyunu ilgilendiren konularda etkinliklerin de düzenlendiği kurumlar olduğunu anlatan Çakır, Gümüşhacıköy İlçe Halk Kütüphanesi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Kütüphaneler Haftası dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ve en çok kitap okuyan kurum amirleri ve öğrencilere hediyeleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER