banner223

Ladin ağaçlarını koruma çalışması

ARTVİN (AA) - Artvin'de, literatürde "Ipstypographus" olarak adlandırılan sekiz dişli kabuk böceklerinin zarar verdiği ladin ağaçlarının korunması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Artvin Orman Bölge Müdürlüğünden...

Ladin ağaçlarını koruma çalışması

ARTVİN (AA) - Artvin'de, literatürde "Ipstypographus" olarak adlandırılan sekiz dişli kabuk böceklerinin zarar verdiği ladin ağaçlarının korunması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada sekiz dişli kabuk böceğinin Şavşat ilçesinde ladin ağaçlarına zarar verdiğinin tespit edildiği belirtilerek, bu böceğe karşı biyoteknik mücadele başlatıldığı kaydedildi.

Biyoteknik mücadele kapsamında böceğin tespit edildiği alanlardaki ağaçlara "Feremon Tuzağı" yerleştirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Havaların mevsim normalleri üzerinde ısınması ile erkenden uçuşan sekiz dişli kabuk böceğinin asılan tuzaklarına gelmeye başlamış oldukları görülüyor. Son üç yıldır bölgemizde görülen kuraklık nedeni ile zayıf düşen ladin ağaçları böceklerin tehdidi altına girdiğinden, biyoteknik mücadelenin yanında mekanik mücadele çalışmaları da yapılacaktır.

Ayrıca laboratuvarlarımızda üretilen, zararlı böceği yiyen yırtıcı (Thanasimus formicarius) böcek sahaya verilecektir. Tuzaklara yakalanan zararlı kabuk böcekleri haftada bir toplanıp imha edilmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER