banner223

Ortahisar Belediyesi 5. yıl değerlendirme toplantısı

- Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: - "Biz belediyecilik anlayışımızı 5 temel unsur üzerine oturttuk. Kültürel, sosyal, çevre dostu, hizmet belediyeciliği ve katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda yönetmeyi taahhüt ettik"

Ortahisar Belediyesi 5. yıl değerlendirme toplantısı

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Biz belediyecilik anlayışımızı 5 temel unsur üzerine oturttuk. Kültürel, sosyal, çevre dostu, hizmet belediyeciliği ve katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda yönetmeyi taahhüt ettik." dedi.

Genç, bir otelde düzenlediği "Ortahisar Belediyesi 5. Yıl Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, açık ve şeffaf şekilde halkın karşısına çıktığını söyledi.

Ortahisar'ın 85 mahalleden oluştuğunu belirten Genç, şöyle devam etti:

"Biz belediyecilik anlayışımızı 5 temel unsur üzerine oturttuk. Kültürel, sosyal, çevre dostu, hizmet belediyeciliği ve katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda yönetmeyi taahhüt ettik. Bu kadim tarihi şehrin bir tarih müzesinin olmayışını dikkate alarak Hafsa Sultan Konağı'nı devraldık ve burayı Tarih Müzesi yaptık. Müzemize 7 bin 88 tarihi vesikayı topladık. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserler Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim'in köşelerini oluşturduk."

Genç, Trabzon basınının da kurumsal bir hafızaya kavuşması için gelecek dönemde basın müzesi yapacaklarını kaydederek, "Kültür Müdürlüğümüzle Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi geliştirdik. Birinci etabını tamamladık. Bu projenin 2. ve 3. etabını bütün maliyetiyle bakanlığımız üstlendi." diye konuştu.

Trabzon'da oyun ve oyuncak müzesi açmayı hedeflediklerini kaydeden Genç, "Bununla ilgili Sunay Akın'la görüştüm. Uygun bir mekan bulamadık ancak yeni dönemde inşallah bunu gerçekleştirmeyi arzu ediyorum. Ayrıca 'Değirmendere Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında 471 sanayi esnafımız var. Onlarla her görüştüğümüzde onları ayrı bir alana transfer etmek istiyoruz. Tünel Akvaryum Projemiz de epey ilerleme sağladık." dedi.

AK Parti'den Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak gösterildiğini anımsatan Genç, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ile istişare halinde olduklarını belirterek, 31 Mart seçimlerinde yeniden başkan olarak göreve gelmesi halinde yapmayı planladığı projeler hakkında da bilgiler verdi.

Genç, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER