Samsun ve çevre illerde 27 Mayıs darbesi kınandı

Samsun ve çevre illerde 27 Mayıs darbesi kınandı

ÇANKIRI (AA) - Samsun, Çankırı, Çorum, Amasya ve Kastamonu'da 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 62'nci yılı dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin birçok kez darbelere maruz kaldığını, bu darbelerin Türk milletinin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar verdiğini söyledi.

Millet iradesine savaş açan, milli ve manevi değerleri yok etmeye çalışan zihniyetin demokratik yollarla seçilen yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutukladığını anlatan Aksu, "İdam edilenler yalnızca başbakan, bakan, milletin vekilleri değil, bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk milleti olmuştur.
Üzerinden yıllar geçse de vesayetçi odaklar varlığını devam ettirerek en son 15 Temmuz'da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalışmışlar ancak milletimiz, darbeler ve darbeciler karşısında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur." dedi.

- Çankırı

AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, il başkanlığında yaptığı açıklamada, Türk milletinin medeniyet tarihi boyunca devlet olarak kalmak uğruna birçok bedel ödediğini söyledi.

Türkiye'nin birçok kez darbelere maruz kaldığını dile getiren Çelik, "Bu darbeler milletimizin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe 27 Mayıs 1960'ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs darbesi, milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalarımıza kazınmıştır." diye konuştu.

- Çorum

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdulbaki Kartancı da parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ilk darbenin 27 Mayıs 1960'ta yapıldığını hatırlattı.

Bu dönemde hukukun askıya alındığını, toplumsal ve siyasi düzene müdahale edildiğini anlatan Kartancı, "Darbenin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları, milli iradenin teveccühüyle iktidara gelmişti. Ülkenin ve milletin yararına olan gidişatın önünü tıkamak isteyen vesayetçi odaklar, çeşitli yalan ve iftiralara 1960 yılında vesayetin namlusunu Çankaya Köşkü'ne çevirmişlerdir. Millet iradesine savaş açan, milli ve manevi değerleri yok etmeye çalışan zihniyet, demokratik yollarla seçilen yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak, seçilmiş yöneticileri tutuklamış, tiyatrovari yargılamalarla masum insanları hukuk dışı şekilde darağacına göndermiştir." diye konuştu.

Basın toplantısına AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir ile partililer katıldı.

- Amasya

AK Parti Amasya İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hatipoğlu, il başkanlığında yaptığı açıklamada, Türkiye'de darbeler döneminin artık kapandığını, her türlü vesayete karşı var olan mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Hatipoğlu, "Üzerinden yıllar geçse de vesayetçi odaklar varlığını devam ettirerek. En son 15 Temmuz'da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalıştılar ancak milletimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla oyunlarını bozmuştur." dedi.

- Kastamonu

AK Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü de il başkanlığında yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin 27 Mayıs 1960'ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Millet iradesine savaş açan, milli ve manevi değerleri yok etmeye çalışan zihniyet, demokratik yollarla seçilen yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış, tiyatrovari yargılamalar ile masum insanları hukuk dışı şekilde darağacına göndermiştir." ifadesini kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER