banner221

"Son yılların en iri palamudu avlanıyor"

- Karadeniz'de balıkçılar tarafından avlanan 800 gram ila 1 kilogram ağırlığındaki palamutlar, Sinop'ta tezgahlarda tanesi 6 liradan satışa sunuldu - Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak: - "Son bir haftadır bölgemizde son yılların en iri palamudu avlanıyor. İnşallah devamı da gelecek"

SİNOP (AA) - Son günlerde Karadenizli balıkçılar tarafından bol miktarlarda avlanan 800 gram ila 1 kilogram ağırlığındaki palamutlar tezgahlarda tanesi 6 liradan satılıyor.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamudun bol olmasından ziyade iri şekilde avlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Balıkçıların sezon öncesi yapılan uyarıları dikkate alarak küçük boylardaki palamutları avlamadıklarına işaret eden Bayrak, "O günlerde sabreden balıkçılarımız bugün meyvesini alıyor." dedi.

Palamut avcılığının giderek artmasını arzu ettiklerini vurgulayan Bayrak, şöyle konuştu:

"Son bir haftadır bölgemizde son yılların en iri palamudu avlanıyor. Bunun en önemli etkeni küçük boylardaki palamutların avlanmamasıdır çünkü eğer biz o balıkları büyümeden avlamış olsaydık şimdi ağlarımız boş kalacaktı. Bugünlerde ise bakıyoruz ağırlıkları 800 gram ile 1 kilogram arasında değişen palamutlar avlanıyor. İnşallah devamı da gelecek. Kurallara uymak her zaman için en doğrusudur."

Bayrak, halkın irileşen palamudu 6 lira gibi bir fiyata tüketme şansı bulduğuna dikkati çekerek "Öyle ki bu palamudun bir tanesi iki kişiye yetecek durumda. Vatandaşlarımız adına memnuniyet verici. Özellikle Sinop ve çevre illerde bu sıralar çok yoğun şekilde palamut balığı tüketiliyor." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER