Terme'de satranç turnuvası heyecanı

SAMSUN (AA) - Terme Milli Eğitim Müdürlüğü, Terme Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde satranç turnuvası düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığının 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Terme'de genç beyinlerin...

Terme'de satranç turnuvası heyecanı

SAMSUN (AA) - Terme Milli Eğitim Müdürlüğü, Terme Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde satranç turnuvası düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Terme'de genç beyinlerin hayatlarında ileriyi görebilme, gerekli hamleleri yapabilme becerilerinin gelişmesine yardımcı olması amacıyla iki gün sürecek satranç turnuvası gerçekleştirildi.

Terme Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya 160 öğrenci katılıyor.

Belediye Başkanı Ali Kılıç, turnuvanın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, satrancın zeka geliştirdiğini, akıl sporu olduğunu söyledi.

Satrancın hedefe ulaşmada her zaman tedbirli olmayı öğrettiğine işaret eden Kılıç, "Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Zekanın, aklın, bilginin ve bilgi teknolojilerinin çağındayız. Bu nedenle satranç sporuna destek veren ailelere, antrenörlere, hakemlerimize ve turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kılıç, çocuklara ve gençlere donanımlı ve bilgili bireyler olmalarını tavsiye ederek, "Gençlerimiz ve çocuklarımız göz bebeğimizdir, onlardan büyük beklentimiz var. Türkiye her geçen gün gelişiyor. Bizler de gençlerimiz, çocuklarımız en güzel şekilde yetişsinler istiyoruz. Onlar başarılı olursa Terme başarılı olur, Türkiye başarılı olur. Bizler her zaman gençlerimizin yanında, onların destekçileri olmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

Turnuvanın açılış törenine Kaymakam Mehmet Parlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli ile vatandaşlar katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER