Zonguldak'ta çocuk istismarına tepki

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, çocuk istismarı ve cinayetleri, Dünya Çocuk Günü'nde protesto edildi. Devrim Bulvarı'ndaki Çilekli Kadın heykeli önünde toplanan Ereğli Kadın Platformu üyeleri, "Çocuk istismarına...

Zonguldak'ta çocuk istismarına tepki

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, çocuk istismarı ve cinayetleri, Dünya Çocuk Günü'nde protesto edildi.

Devrim Bulvarı'ndaki Çilekli Kadın heykeli önünde toplanan Ereğli Kadın Platformu üyeleri, "Çocuk istismarına dur de" yazılı pankart açarak bir süre slogan attı.

Platform sözcüsü Aynur Öner, burada yaptığı konuşmada, çocuklara yönelik istismar ve şiddetin artış gösterdiğini söyledi.

İstismar ve şiddetin çocuğun üzerinde kurulan iktidar ve gücün kötüye kullanımının bir sonucu olduğunu ifade eden Öner, şöyle konuştu:

"Çocuğa yönelik her türlü cinsel şiddeti önleme yükümlülüğü Türkiye'nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre devlete aittir. Ancak devlet, bu önleme yükümlülüğünü yalnızca toplamda neredeyse infial yaratacak olaylarda tepkisel ve sadece cezalandırıcı bir yaklaşımla ele almakta ve etkili politikalar oluşturmamaktadır. Çocuk hakları konusunda uzman olan çocuğa yönelik cinsel şiddetin önlenmesi konusunda görüşleri politikalara yansıtılmalıdır."

Çocuk istismarının akli dengesi bozuk biri ya da birileri tarafından gerçekleştirilen bir olay olmadığını savunan Öner, "Bu toplumsal, sosyolojik ve siyasi bir olaydır. Önleyici politikalar hayata geçirilene, çocuk istismarına tacize ve tecavüze yol açan bütün koşullar ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER