Zonguldak'tan kısa kısa

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yenileme çalışmaları başlatıldığı bildirildi. Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın talimatı üzerine Atatürk Kültür...

Zonguldak'tan kısa kısa

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yenileme çalışmaları başlatıldığı bildirildi.

Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın talimatı üzerine Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tadilat çalışmaları başlatıldığı kaydedildi.

AKM'nin modern bir görünüme kavuşturulacağı belirtilen açıklama, "Tadilat projesi çerçevesinde, dış ve iç mekanlar, sağlıklı ve kullanışlı malzemelerle yenilenecek. Dış cephe duvarları onarılacak, Ereğli'yi ifade edecek ve kültür kentine yakışacak malzemelerle düzenlenecek. Çok sayıda küçük salonun ve bir büyük ana salonun yer alacağı mekanların oluşturulması planlanıyor. Projede oda tiyatrosu, fuaye alanı yer alıyor. Sahne arkası yeniden düzenlenecek, ışık, ısıtma ve havalandırma sistemleri çağdaş teknolojiye uygun hale getirilecek." denildi.

- Ereğli'de trafik kazası

Ereğli ilçesinde meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Ereğli-Devrek kara yolu Aydınlar köyü mevkisinde Gülcan S. idaresindeki 67 UC 274 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yol kenarına devrildi.

Kazada yaralanan sürücü 112 Acil Servis ekiplerince Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

- 21. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivalinin ardından

Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, 5-6-7 Temmuz tarihlerinde ilçede gerçekleştirilen 21. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin amacına ulaştığını söyledi.

Tezel, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin sadece konserle değil sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra sportif faaliyetlerle de dolu doluya geçtiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu festivali Ereğli halkının ne kadar özlediğini bir kez daha gördük. Ereğli'nin tanıtılması, turizmi için gelecek için çok önemli bir etkinlikti. Emeği geçenleri kutluyoruz. Festival aynı zamanda ilçe ekonomisine, ilçenin tanıtılmasına çok büyük katkı sağlamıştır."


- Başkan Halil Posbıyık'a ziyaret

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun 2018-2019 sezonunda Türkiye Kupası ve Türkiye Şampiyonu olan Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.

Posbıyık, ziyarette yaptığı konuşmada, 2018-2019 sezonunda hem Türkiye Kupası hem de Türkiye Şampiyonu olan takımın büyük bir başarıya imza attığını belirterek, "Sizlerin başarıları ile gurur duyuyoruz, çok mutluyuz. İki kupayı da ilçemize kazandırdınız." dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER