Turizm Haftası

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.Mithat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Akif Gülle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Merzifon Kaymakamı...

Turizm Haftası

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Mithat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Akif Gülle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Nuri Akkaya, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin turizm zenginliği bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olduğunu söyledi.

Turizm sektörünün yeme, içme ve eğlence gibi sektörlerle doğrudan ilişki içinde olduğunu belirten Akkaya, şunları dile getirdi:

“Yüzyıllardır pek çok medeniyete beşiklik etmiş, çok fazla tarihi mirasa sahip, kıtalar arası bir geçiş, köprü olan, doğal güzellikleriyle cenneti andıran, aynı anda dört mevsimi yaşayabildiğimiz güzel yurdumuz turizm bakımından dünyanın ender ülkelerinden birisidir. Turizm işletmelerinde verilen çağdaş düzeydeki hizmete Türk insanının konukseverliği de ayrı bir boyut kazandırmaktadır. Sonuç olarak ülkemizin dünyanın turizm bakımından sayılı duruma gelebilmesi ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmesi umuduyla Turizm Haftasını kutluyoruz.”

Program öğrencilerin oratoryo ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER