ADAY(STAJYER) SÜRÜCÜ KENDİ BAŞINA ARAÇ KULLANACAK

Aday sürücülükle ilgili yanlış anlamalarla ilgili Özel Yeşil Bafra Sürücü Kursu Müdürü Şener Varlı, gazetemize açıklamalarda bulundu.

ADAY(STAJYER) SÜRÜCÜ KENDİ BAŞINA ARAÇ KULLANACAK

        Trafik bürolarından alınan yeni sürücü belgelerinin stajyer sürücü belgesi olacağını belirten Varlı,”Aday sürücülük demek; aday sürücüsünün yanında refakatçi olmadığı anlamına gelmemektedir. Stajyer ehliyetini alan bir kimse yeni dönemde kendi başına araç kullanacaktır. 01.01.2016 tarih itibarı ile ehliyet alma zorlaşacağı gibi trafik kurallarının alışkanlık haline getirilmesi ve bizzat trafikteki hatalı uygulamaları trafikten kaldırmaya yönelik olacaktır. Burada amaç; stajyer sürücü belgesi alanları daha itinalı araç kullanmaya yönlendirmektir. Bu konuda v vatandaşlarımız telaşa kapılmamalı müsterih olmalıdırlar” dedi. 

       Stajyerlik sürücülük hususunda vatandaşların telaşa kapılmamalarını, kurallara uygun ve bunları alışkanlık haline getiren toplumların hayatımızdaki düzeni daha güzelleştireceğini vurgulayan Yeşil Bafra Sürücü Kursu Müdürü Şener Varlı,”Sürücü belgesi geçici olarak geri alanlarda süreci dolduğunda trafikten alacakları sürücü belgeleri stajyer sürücü belgesi olacak. Bu stajyer sürücü belgeleri asıl sürücü belgesi olacak. Kişiler, bu sürücü belgesi ile yanlarında refakatçi olmadan kendi başlarına her yerde araç kullanabilecekler. Ancak stajyerlik süresi olan 2 yıl içerisinde, 3 defa kırmızı ışık ihlali yapan,3 defa ehliyet kemeri takmayan, 3 defa yayaların geçiş haklarını ihlal eden, 75 puanı dolduran aday sürücülerin(stajyer) sürücü belgeleri iptal olacak. Yeniden kursa yazılarak, tekrar sürücü belgesi almaları gerekecek. Bu kişilerin psiko-Teknik muayeneden geçmiş olmaları gerekecek” diye konuştu. 

          NAMIK AZGIN   

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER