AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Bu sistemde başbakanlık kalkıyor yani iki başlılık kalkıyor”

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt AK Parti Alaçam İlçe Başkanlığı ve Bafra İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantılarında anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler vererek, referandum sürecini değerlendirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Bu sistemde başbakanlık kalkıyor yani iki başlılık kalkıyor”

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti Ocak ayı ilçe danışma meclisi toplantıları kapsamında gerçekleştirilen Alaçam ve Bafra ilçe danışma meclisi toplantılarına katıldı.

Toplantılara Milletvekili Hasan Basri Kurt’un yanı sıra, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, ilçe kadın kolu teşkilatları, ilçe gençlik kolu teşkilatları, köy ve mahalle başkanları katıldı.

“Bu sistemde başbakanlık kalkıyor yani iki başlılık kalkıyor”
Milletvekili Kurt, cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte iki başlılığın ortadan kaldırılacağını belirterek, “Bu sistemde başbakanlık kalkıyor yani iki başlılık kalkıyor. Geçmiş dönemde özellikle koalisyon hükümetleri ve diğer dönemlerde başbakanlar cumhurbaşkanıyla sorunlar yaşamıştır. Önerdiğimiz sistemde milletvekilleri bakan olmayacak bakan olursa milletvekilliği düşer. Dolayısıyla milletvekilliği ayrı bir kulvar bakanlık ayrı bir kulvar olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle milletvekilliği seçimi aynı anda yapılacak. Seçimlerde çok fazla enerji kaybediyoruz. Bunu ortadan kaldıracağız. Seçimler 5 yılda bir olacak. Cumhurbaşkanının yetkileri ve sorumlukları ayrıntılı olarak bu düzenlemenin içerinde yer alıyor. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi devam edecek. TBMM’de milletvekillerinin tek bir görevi olacak yasama faaliyetinde bulunmak. Cumhurbaşkanın hangi hallerde yargılanacağı anayasa değişikliği taslağında uzun uzun anlatılıyor. Peki mevcut yasalarımız ne diyor, cumhurbaşkanı vatan ihanet suçu hariç hiçbir suçtan yargılanmaz.” dedi

Milletvekili Kurt konuşmasının devamında ise, “İnşallah bundan sonra çok daha büyük hizmetler çok daha kısa zamanda yaşayacağız. Milletin menfaati neyi gerektiriyorsa milletin istekleri neyi gerektiriyorsa o onlar olacak. Millet ne istiyorsa o olacak. Çocuklarımızın geleceği için bu değişiklik hayati bir önem taşıyor. Bunun geçip geçmeyeceği konusunda en ufak bir şüphemiz yok ama bizim Samsun olarak çıtamız çok yüksek bu çıtanın altında kalmamalıyız.” dedi.

Milletvekili Kurt, “Samsun her zaman partisine verdiği yüksek yüzdelere ulaşan oylarıyla görevini yapmıştır. Şimdi ise önümüze anayasa değişikliği ve referandum var. Biz şunu söyledik. Söz de karar da milletindir. Milli iradenin gücüne inanıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, ‘benim sadece ve sadece güç aldığım nokta milletimdir’ dedi. Biz siyasette hep milletimize güvendik. AK parti teşkilatlarına güveniyoruz ve onlarla birlikte siyaset yapıyoruz. Şimdi evet için sahaya ineceğiz. Önemli olan şu sizlere kimler hayır diyor. Hayır diyenler terör örgütü PKK’ya terör örgütü dahi diyemeyen HDP, çok partili döneme geçtikten sonra tek başına iktidar olamamış CHP. Ama biz milletimize güveniyoruz.” diye konuştu.
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER