Babam Bu Araç Yüzünden Kahrından Öldü

Samsun, Amasya ve Ordu'nun Ünye ilçesinde çeşitli tarihlerde çalındıktan sonra yürütülen soruşturma kapsamında bulunan 19 kamyonet sahiplerine teslim edildi.

Babam Bu Araç Yüzünden Kahrından Öldü

Samsun, Amasya ve Ordu'nun Ünye ilçesinde çeşitli tarihlerde çalındıktan sonra yürütülen soruşturma kapsamında bulunan 19 kamyonet sahiplerine teslim edildi.

Samsun, Amasya ve Ordu'nun Ünye ilçesinde 2009, 2010 ve 2011'de çok sayıda kamyonetin çalınmasıyla ilgili Terme Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, çeşitli illere satıldığı belirlenen araçlar tespit edildikten sonra Samsun'a getirildi.

Polis ekipleri, işlemlerin ardından kente çağrılan kamyonet sahiplerine bir otoparkta bekletilen araçlarını teslim etti. Araçlarını Türk bayraklarıyla donatan sahipleri ise yıllar sonra kamyonetlerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Kamyonetini teslim alan Sami Özkaya, 2010'da aracının çalındığını, aile olarak büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Aracım çalınınca elim kolum kırıldı. Ekmek teknemdi, nakliyecilik yapıyordum. 7 ay kadar çalışamadım. Babam bu aracın yüzünden kahrından vefat etti. Polis aracın bulunduğunu haber vermek için bizi arayınca ağladım, babam geldi aklıma. İlk önce babam geldi. Allah razı olsun, polis abiler buldular bize teslim ettiler." diye konuştu.

Aracını bulmak için çok uğraştığını, yüklü miktarda para harcadığını anlatan Özkaya, "Babamı geri getirme şansları yok. Babam arabam çalındıktan sonra hastalandı. Kalp krizi geçirdi. Şeker hastası oldu. Her gün soruyordu. Zoruma giden o, başka bir şey zoruma gitmiyor." ifadelerini kullandı.

Asayiş Şube Müdürü Zeki Bal'a Türk bayrağı hediye eden araç sahipleri direksiyon başına geçtikten sonra korna çalarak otoparktan ayrıldı.

Kamyonet hırsızlığına ilişkin Terme Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekiplerince çalışma başlatılmış, yaklaşık 8 aylık istihbari ve teknik çalışma sonucu bu olayların Terme ilçesinde bir örgüt tarafından organize edildiği belirlenmişti. Soruşturmada hurdaya ayrılmış aynı marka ve model kamyonetlerin sipariş üzerine çalındığını ve "change" yapıldığını tespit eden ekiplerin bu çerçevede Terme ilçesinde 10 ev ve 5 iş yerine eş zamanlı düzenlediği operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. Çeşitli illere satılan araçlar da tespit edilerek Samsun'a getirilmişti. 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 09:19

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER