BAFRA DA 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77.Yılında Bafra’da, törenlerle anıldı.

BAFRA DA 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİ

      Bafra’da, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 77. Yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Törenler sabah saat 08.55'de Bafra Kent Meydanı’nda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreniyle başladı. Çelenk sunum töreni sonrasında saat 09.05'te sirenler çalındı, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.
     Çelenk sunum törenine;  AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı vekili Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra ilçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Üsteğmen Hakan Arıkan, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Rahmi Şahin, gazi ve şehit aileleri yakınları, protokolün diğer üyeleri, mesleki oda temsilcileri, asgari ve sivil erkân, öğretmen ve öğrenci katılımıyla gerçekleşti.
     Çelenk sunum töreni sonrasında Bafra Nazmiye Ortaokulu Müdürlüğü tarafından Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen anma programına geçildi.
     Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan 10 Kasım Atatürk'ü anma programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Mangır gerçekleştirdi.
     Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Mangır, “Türk Milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık, inkılâpçılık ve laiklik Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadır. Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye’mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir. Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. O’nun için milletin ayırt edici vasfı, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama idaresine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir”  dedi. 
     Konuşmaların ardından Atatürk'ün hayatı, ilkeleri ve devrimleri ile ilgili sinevizyon sunumu yapıldı. Daha sonra Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 'Atatürk Oratoryosu' sunuldu. Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu öğrencileri, Atatürk'ün hayatını anlatan şiirler okudu. Öğrencilerin okuduğu duygu yüklü ve mesaj dolu Atatürk şiirleri Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde büyük alkış aldı.10 Kasım Atatürk’ü anma ilçe programı çerçevesinde yapılan resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, davetli protokol tarafından ödüllendirildi.
       Zaman zaman duygulu anların yaşandığı anma töreni, öğrencilerin Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi.
      Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı vekili Bafra Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra ilçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Üsteğmen Hakan Arıkan, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner,  Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Rahmi Şahin,  Engelli Dernekleri Başkanları, daire amirleri, sendika başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları,  okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
             NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER