VATANDAŞA VERGİ UYARISI

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu, ikinci taksiti için ödeme süresi 30 Kasım'da sona erecek Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV), Emlak Vergisi ve Reklam Vergisi'nin ödenmesi konusunda vatandaşları uyardı.

VATANDAŞA VERGİ UYARISI

       Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu, yaptığı açıklamada, Samsun'da, ÇTV, Emlak Vergisi ve Reklam Vergisi'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin 30 Kasım 2015 tarihinin olduğunu bildirdi. İlçe halkından vergilerini zamanında yatırmalarını isteyen Abdurrahmanoğlu, "Ödenen vergiler ilçemize hizmet olarak dönüyor. Vergiler ne kadar düzenli ve zamanında ödenirse belediyemiz de bir o kadar iyi hizmet yapar. Çünkü geliri olmayan bir belediyenin hizmet üretmesi mümkün değildir" dedi.
                            'SON GÜNE BIRAKMAYIN'
       Vatandaşlardan isteklerinin vergilerini ödemeleri olduğunu ifade eden Abdurrahmanoğlu, "Ayrıca son günlerde yoğunluk yaşanmaması ve ödemelerin daha rahat yapılabilmesi için vergi ödeme işlemi son ana bırakılmamalı. Yasa gereğince geçmiş dönem borçlarına gecikme cezası uygulanacak. Halkımız vergilerini zamanında ödemeleri halinde hiç bir sıkıntı yaşamıyor" diye konuştu.
                          'VERGİ DEMEK, HİZMET DEMEK'

      Canik'in her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe konumunda olduğuna da dikkati çeken Abdurrahmanoğlu, "Buna bağlı olarak konut sayımızda her geçen gün artış gözleniyor. Halkımız, mahallelerine ve evlerinin önüne yapılan hizmetlerin belediyeye ödedikleri vergilerle olduğunu bilmeli. Bu da toplumumuzda vergi bilincinin yerleşmesiyle olacaktır. Vergi tahsilatı 30 Kasım'a kadar devam edecek. Unutulmamalıdır ki vergi demek, hizmet demektir" şeklinde konuştu.
                 Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER