Bafra’da Engelliler Doyasıya Eğlendi

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Adnan Menderes Parkında bir eğlence düzenledi.

Bafra’da Engelliler Doyasıya Eğlendi

        Türkiye Sakatlar Derneği (TSD)  Bafra Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen gecede, engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

         Etkinlik öncesi günün önemi hakkında bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Murat Ceylan, “Büyük fedakarlıklarla derneğin yaşatılması için gayret gösteriyoruz. Engellilik bir süreçtir. Unutmayalım ki herkesin kapısını bir gün çalabilir. Yaşlılık da bir engellilik sürecidir. Engellilere yaklaşırken yapılması lazım gelen şeyin sadece şefkat değil aksine engelliyi topluma üretici olarak kazandırmaktır. Sivil toplum kuruluşu olarak bizler biliyoruz ki Türk toplumu tarihinden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğiyle özürlüsüne şefkat ve ilgi gösteren, yardım eden toplumdur” dedi.
       TSD Bafra Şube Başkanı Murat Ceylan`ın ve protokol üyelerinin konuşmasının ardından Bafra Kaymakamı ve Bafra Belediye Başkanı tarafından engellilere yönelik çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Ak ve Bafra Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü  Bekir Türkmen’e plaket takdim edildi.
       Plaket takdiminin ardından Bafra Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı İsmail Tabak, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Emniyet Müdürü  Mustafa Yiğit tarafından 4 engelliye tekerlekli araba verildi.

      Etkinlikte düzenlenen törende, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi 4 engelliye Akülü Tekerlekli Sandalye verdi. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’de yaptığı konuşmada her zaman engellilerin yanında yer aldıklarını söyledi. 
      Bafra Adnan Menderes Parkında düzenlenen etkinliğe;  Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve Trafik Denetleme Tescil Büro Amiri Galip Yavaşoğlu, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürü Mehmet Alaçam, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Ak, Bafra 75 Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz,   Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Gecede udi Yunus Cezairli ve  solist Yalçın Danışmaz da seslendirdiği parçalarla engellileri eğlendirdi.
        3 Aralık Dünya Engelliler Günü eğlencesinde devlet erkânı, protokol ve sivil toplum örgütleri Bafra’da yaşayan engellileri yalnız bırakmadı.

          NAMIK AZGIN 



Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER