BAFRA’DA KUR’AN ZİYAFETİ VE İCAZET ŞÖLENİ

Bafra'da, hafızlığını tamamlayan 39 öğrenci için organize edilen ‘İcazet Merasimi ve Kur’an Ziyafeti’ ilgi gördü.

BAFRA’DA KUR’AN ZİYAFETİ VE İCAZET ŞÖLENİ
      Törene Ünlü Hafızlar İsmail Coşar, Ali Tel, Mehmet Bilir, Ahmet Karali, Cihan Kodal renk kattı. İcazet Merasimini Kur’an Ziyafetine dönüştüren hafızlarımızın yanı sıra, Aktekke Kur’an Kursu öğrencilerinin sema gösterisi beğenildi.                             

                        BAFRA’DA YENİ HAFIZLARA İCAZET TÖRENİ 

    Bafra ilçe Müftülüğüne bağlı Erkek ve Bayan Kur’an Kurslarında Hafızlığını tamamlayan 39 öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

    Bafra Yeni Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Hafızlık İcazet törenine; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Samsun il Müftüsü Veysel Çakı, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Alaçam Müftüsü Ali Toprak, Şırnak’ın Cizre ilçesi Müftüsü Selahattin Yılmaz, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, Okul Müdürleri, işadamları, sendika temsilcileri, din görevlileri, hafızlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
      Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra icazet töreni; hafızlardan Cihan Kodal tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
       Bafra Müftüsü İsmail Çiçek yaptığı açılış konuşmasında;” Bu kelam insanla buluşunca, insanlar başka kelamı kendilerinden uzaklaştırmışlar ve Kur’an-ı Kerimi ezberlemeye gayret etmişler. Hazreti Peygamber Efendimizin sünnetini 1400 senedir, hiçbir dine nasip olmayan bir ödül olarak kabul etmiş ve ezberlemeye, hafızlarımız gibi okumaya gayret etmişler. Allah kendilerinden razı olsun. Ama Cami kenarında, ama külliyede, ama modern bir Kur’an Kursunda, hepsinde ortak bir nokta var, ezberlemişler. Kim Kur’an-ı Kerimi okur veya ezberlerse, ‘Kim helalinde bütünleşirse, haramını hayal sayarsa, cennetle şereflendirir.’ Hadisi de, elbet Kur’an ezberlemek için gücümüz olmuştur. Kişiyi kurtaracak olan sadece hafızasındaki değil, hayatındaki Kur’an olacağından hareketle, hafızlarımızın hayatlarındaki Kur’anın hafızalarındaki Kur’anla özdeşleşmesini diliyorum” dedi.

      Samsun il Müftüsü Veysel Çakı ise, “Kur’an-ı Kerimi baştan sona ezberlemiş, adeta yürüyen ve yaşayan Kur’an olmuş hafızlarımıza, hafızlık tacını giydirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Hafızlık İslam dininde ve müslüman toplumlarında, çok önemli bir mertebedir. Kur’an Kurslarımızda çok önemli bir din eğitimi veren en önemli bir müessesemiz den birisidir. Kur’an-ı Kerimi hayatımıza yansıtmak mecburiyetindeyiz.   Kur’an-ı Kerimi okumak, okutmak, öğrenmek, öğretmek ve yaşatma görevimiz vardır. Bugün ülkemizde 100 bine yakın Kur’an Kursu vardır. Onların %90’ında kız öğrencilerimiz,%10’unda da erkek öğrencimiz eğitim görmektedir. Hafızlık önemli bir mertebe olduğu kadar, Allah katında önemlidir. Hafız olmak zor olduğu kadar, hafızlığı devam ettirmek, hafızlığı sürdürmek o kadar zordur. Hafız olduktan sonra tekrar ettiği sürede çok kısa sürede çok kısa sürede unutulmaktadır. Hafızların anne ve babaları, ben inanıyorum ki; siz çocuklarınız kadar mutlusunuz. Hafız olan birinin annesi olmak, hafız olan birinin babası olmak bir ayrıcalıktır. Sizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
      Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ise,” Cenab-ı Allah bu Kur’an-ı Kerimi kullarından seçtiklerine, seçkin olanlara veriyor. 1932’de 9 kişi, 9 mekânda, 232 öğrenci ile Kur’an Kursu hizmetlerini başlatmıştır. 1937 yılında Âşık Kutlu Hoca Efendi, bu Bölgede Kur’an hizmetlerini başlatmıştır. Bugün Samsun’un Bafra ilçesinde bu muazzam yapıyı gördüm. O kadar Kur’an Ziyafeti var ki; çocuklarımız bile salonlarda bizim meleklerimiz, salonu huşu içerisinde izliyorum. Samsun’umuzda, Bafra’mızda, milli hayatımızda, manevi hayatımızda Kur’an-ı Kerim çok önemlidir. Kıyamet günü sabahına kadar da, bu Kur’an hizmetleri devam edecektir. Âşık Kutlu Hocamızın bereketi, bölgeye yansımıştır. Bugün Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığında, bugün hizmet edenler var. Âşık Kutlu Hocamızın hizmet verdiği Trabzon hafızlıkta 3. Sırada, Samsunumuzda 4. Sıradadır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Samsun’umuz bugün 125 bin din görevlisi yetiştirirken, ilk dört sırasındaki hizmetiyle, hayatımıza destek veren önemli bir ilimizdir. Şuan Diyanet İşleri Başkanlığından 120 bin 63 kişi hafızlık belgesi almıştır. Bugün itibari ile 62 bin evladımız Kur’an Kurslarımızda yatılı olarak eğitim görüyor. Bu rakamın 40 bini hafızlığa devam ediyor. Son 20 yılın en önemlisini bu sene elde ettik. Bu sene 2015 yılında 6 bin evladımız hafızlık belgesi aldı. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızda, 19 bin 123 kadrolu, 15 bin 550 civarında tahmini Kur’an Kursunda öğrencimize hizmet ediyor. Biz, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Samsun il Müftülüğümüz, Bafra ilçe Müftümüz bu hayırlı hizmetleriyle, Allah’a Hamd olsun, çığırlar açacağız” şeklinde konuştu.
     Kocatepe Camii Baş İmam Hatibi Hafız İsmail Coşar, Ahmet Hamdi Akseki Camii Baş İmam Hatibi Hafız Ali Tel, Millet Cami Baş İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir ve Bafralı Hafız Cihan Kodal Kur’an tilavetleriyle, vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı.
     Daha sonra program, davetli protokol tarafından Darboğaz, Altınyaprak, Aktekke ve Büyük Cami (Merkez) Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 39  kursiyere hafızlık belgeleri verilmesiyle sona erdi.
         NAMIK AZGIN  


 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER