BAFRA’DA ŞEHİDİN ADI SOKAĞA VERİLDİ

Bafra ilçesinin Emirefendi Mahallesi Cemiyet 5.Sokağa şehidin ismi verildi.

BAFRA’DA ŞEHİDİN ADI SOKAĞA VERİLDİ

      Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından Bafra Belediye Başkanlığı'na yapılan başvuru sonucu belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda, şehidin ikamet ettiği Emirefendi Mahallesi Cemiyet 5. Sokağın ismi değiştirilerek "Şehit J. Er Savaş Topal Sokağı" ismi verildi.

     Emirefendi Mahallesi'nde düzenlenen törene; AK Parti Samsun Milletvekili  Ahmet Yeni, Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı,  Bafra Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Bafra Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer, Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, AK Parti Bafra Belediye Başkan aday adaları Av. Ersan Oktaş, İrfan Karagöl, Bafra ilçe Özel İdare Müdürü Yakup Tulum, Bafra GİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, askeri erkan, şahit aileleri derneği yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Şehit Er J. Er Savaş Topal'ın babası Halil ve annesi Emine Topal katıldı.

      18 Eylül 2012 tarihinde Bingöl'de Kardeşler köyü mevkisinde içinde bulunduğu konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucunda şehit düşen er Savaş Topal'ın biyografisinin okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Şehidimiz Savaş Topal için Belediye Meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda, bugün burada isminin caddeye verilmesi dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, gerçekten devam etmektedir. Geçmiş yakın tarihimizde, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış, bu topraklar üzerinde, oynanan oyunlar sadece bugün değil, yüce Türk milletinin yok edilmesi, parçalanması bölünmesi adına tarihimizin her döneminde olmuştur. Ancak bizim kahraman Türk insanının kahraman evlatları her dönemde bu kalkışlara cevap vererek onları sindirdi. Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik halinde varlığını sonsuza kadar devam ettirecektir. Bu millet her zaman memleketini koruyacak, her zaman memlekete varlığını devam ettirmek için birlik ve beraberliğini koruyacak şekilde fedakârlık yapacak nesillere sahip olacaktır" dedi.

                 "ŞEHİTLERİMİZ BU VATAN İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER"

       Bu çalışmaların birer vefa olduğunu belirten Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ise, "Bugün burada şehidimize vefayı yerine getiriyoruz. Ailelere sahip çıkmak, onlarla yakınlaşmak, her zaman destek olmak bunlar vefadır. Çünkü şehitlerimiz bu vatan için canlarını feda ettiler. Arkada kalanlar onların bize emanetleridir. Bu millete emanetleridir. Biz bu millet için ölebilecek çocukları yetiştiriyoruz, bu milletin değerlerine saygı duyan gençler yetiştiriyoruz. Zaten Türk milletinin bu özelliği olmasa bizi bölüp parçalamak isteyenler, Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak isteyenler çoktan emellerine kavuşurlardı. Hepimiz biliyoruz ki, kalbimiz attığı sürece kimse buna muvaffak olamayacak" diye konuştu.

"YÜCE TÜRK MİLLETİ KAN DÖKEREK VE SAVAŞARAK, BU TOPRAKLARI BİZE EMANET BIRAKTI "

     AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni ise, "Bu konuda Bafra Belediye Başkanımızı ve Belediye Meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Böyle, güzel bir karar almışlar. Bu vatanın topraklarının her karışı şehit kanlarıyla sulanmış. Son 1 yıla yakındır şehit gelmemesi bizi gerçekten mutlu ediyor. Anaların ağlamaması için çalışmalar sürdürülüyor. Biz şehitlerimizin ruhlarını incitecek, gazilerimizi üzecek hiçbir şey yapmayacağız. Şehit ailelerini üzecek hiçbir şeyi kimse bizden beklemesin. Ancak bunu yaparken de yolların çok kolay olmadığını hep beraber görüyoruz. Biz istiyoruz ki dünyada lider ülke olalım. Kan dökmeden, şehit vermeden, birlik ve beraberlik içerisinde bütün unsurlarıyla beraber bu topraklar hepimize yeter. Bu topraklar üzerinde kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayalım" şeklinde konuştu.

     Emekli öğretmen Burhan Güven tarafından ‘Ay-yıldız düşmez yere' adli şiir okunurken, şehidin annesi Emine Topal gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı törende, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, şehit anne ve babasına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

     Tören, şehidin babası tarafından 'Şehit J. Er Savaş Topal Sokağı' yazan levhanın duvara asılmasıyla sona erdi. 

                                                                                                    NAMIK AZGIN     

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER