BAŞKAN MURZİOĞLU,’BASIN, DEMOKRATİK HAYATIN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR’

'Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi.

BAŞKAN MURZİOĞLU,’BASIN, DEMOKRATİK HAYATIN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR’

         Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanan 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından  biri olduğunu söyledi.

        Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanan 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Basında, özgür ve gerçekçi yayın yapılmasının sağlanmaya başladığı 24 Temmuz 1908 tarihinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geliyor. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğrudan öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü tartışmasız kabul görmektedir. Özgür, bağımsız, çok sesli ve demokratik platformda tartışma yaratan basının, demokrasinin de güvencesi olduğu unutulmamalıdır” dedi. 
                        MURZİOĞLU’NDAN ÖZGÜR VE TARAFSIZ BASIN VURGUSU
         Mesajında;

         “Demokratik hayatın ayrılmaz parçalarından biri de özgür ve tarafsız basındır” sözlerine vurgu yapan Murzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları demokrasimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadırlar. İletişim alanında teknolojik değişimin çok hızlı yaşandığı günümüzde, haber alma ve iletme imkanları da buna paralel gelişmektedir. Basın Bayramı'nın özüne uygun olarak, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için düşüncelerin, görüşlerin ve haberlerin kamuoyuna doğru ulaştırılması çok önemlidir. Samsun basın sektörü de son yıllarda inanılmaz bir gelişim gösterdi. İlimizde yaygın basınla birlikte gerek yazılı, gerek görsel olsun son yıllarda artan internet haber sitelerimizle birlikte değişik bakış açıları da ortaya çıkmıştır. Biz bundan dolayı memnunuz. Türkiye’de de söz sahibi olan Samsun basınımız inşallah daha iyi yerlere gelecek. Buna inancım tamdır. Bu vesile ile Basın Bayramı'nı kutluyor, tüm basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum." 
            Köksal  ÖNER

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER