GICI GÖLÜ ALDIĞI CANI GERİ VERMİYOR

Bafra ilçesindeki Gıcı Gölünde balık teknesinin alabora olması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

GICI GÖLÜ ALDIĞI  CANI GERİ VERMİYOR

      Samsun’un Bafra İlçesi'ndeki Gıcı Gölü'nde balıkçı teknesinin alabora olması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde başladı.Bafra ilçesinde, Gıcı Gölüne açılan ve fırtına nedeniyle alabora olan tekneden göle düşerek kaybolan 4 kişiye yönelik arama çalışmaları devam ediyor. 

       BAFRA’DA GÖLDE KAYBOLAN 4 KİŞİYE ARAMA ÇALIŞMALARI 3.GÜNÜNDE

       Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kurtarma ekipleri de, Samsun’un Bafra ilçesinde Gıcı Gölündeki arama çalışmalarına katıldı.

      Derinliği 1 buçuk metre olan gölde kaybolan 7 kişiden, 4’ü hala bulunamadı. Ailelerin umutlu bekleyişi saatler geçtikçe yerini acıya bıraktı. Arama kurtarma ekiplerinin rahat çalışabilmesi için jandarma tarafından 3 ayrı bölgeye şerit çekildi ve yakınlarını bekleyen aileler alandan uzak tutuldu.

      Bölgede hava sıcaklığı 6 derece, su sıcaklığının ise eksi 1 derece olduğu belirtildi. Ekipler su soğukluğu nedeniyle vardiyalı sistemle çalışmalarını sürdürüyor.  

       Gölde sahile yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta arama çalışmaları yapan ekiplere kumanya gösterildi. AFAD ekipleri multikopter adı verilen kameralı helikopter ile havadan teknenin battığı bölgenin etrafında tarama yaptı.

       Bafra ilçesinde avlanmak için Sarıköy Mahallesindeki Gıcı Gölü’ne açılan ve fırtına nedeniyle alabora olan teknede göle düşerek hayatını kaybedenlerden Dursun Namlı’nın (30) cenazesi toprağa verildi. 

                           GICI’DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

      Bafra ilçesinde avlanmak için Gıcı Gölü’ne açılan ve alabora olan tekneden göle düşen 7 kişiden,3’ü bulundu. 4 kişiyi arama çalışmalarına fırtına nedeniyle güçlükle devam edildi. Deniz Polisi ile AFAD dalgıç ekipleri, Yunus Emre Erol (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz’in (35) bulunması için botlarla göle açıldı. 

        Ekipler, sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye düşük gölde arama çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Türk Kızılayı da arama kurtarma ekipleriyle kaybolan kişilerin yakınlarına çay ve çorba ikram ediyor.

                                    GICI GÖLÜ GERİ VERMİYOR

       Kazada kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor. 

      Çalışmalara katılan il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, göl içerisindeki aramanın yanı sıra uzaktan kumandayla kontrol edilen kameralı ‘multikopter’ ile havadan göl yüzeyini tarıyor.

      Göl çevresinde gözyaşı döken ailelerin umudu ise yavaş yavaş tükenmeye başladı. 2 ay sonra askere gideceği öğrenilen kayıp Yunus Emre Erol’un dedesi Faik Aydın, “Haberimiz olsaydı göndermezdik. Maalesef kurtuluş yok” diye isyan etti. 

                               NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER