banner221

GÜRCİSTAN TRABZON BAŞKONSOLOSU VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKASZADZE, SamsunValisi İbrahim ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.

GÜRCİSTAN TRABZON BAŞKONSOLOSU VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKASZADZE, SamsunValisi İbrahim ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKASZADZE ziyarette yaptığı konuşmasında, “Bizim bölge konsolosluğumuz Samsun’dan başlayarak 21 ili kapsamaktadır. Samsun bizim için çok önemli bir il. Ticari anlamda Karadeniz Bölgesi'nin başta gelen şehirlerinden biridir. Gürcistan ve Acara’da yeni seçimler yapıldı. Acara hükümeti başbakanı değişti. Bu konular ve iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmek ve geliştirmek amacıyla Sayın Valimizi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunacağız. Konsolosluk olarak bölgeler arasındaki ilişkileri daha iyi seviyeye getirmek için çalışacağız. Sayın Valimize bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Burada bulunmamız bizim için bir şereftir.”dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKASZADZE’ye ilimize hoş geldiniz diyorum. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ili. Kurtuluş Mücadelesinin ilk meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir. Samsun aynı zamanda deniz, kara, hava ve demir yolu olmak üzere dört ulaşım aksına sahip Karadeniz Bölgesi'nin ilk büyükşehiri. Sayın başonsolomuzun iki dost ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi anlamında ilimize yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Tekrar bu güzel şehrimize hoş geldiniz diyorum.”dedi.

Ziyaretin sonunda Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKASZADZE, Vali ŞAHİN’e bir tablo takdim etti. Vali İbrahim ŞAHİN ise Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKASZADZE’ye lale işlemeli el emeği bir tablo hediye etti.

Ziyarette ayrıca Samsun Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet YILMAZ’da hazır bulundu.
 







Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 10:38

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER